Startsida / Inlägg

Testat: Nucleofill – ny typ av filler

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Nucleofill är en filler tillverkad i Italien som ska regenerera huden. Här märker sjuksköterskan ut med en penna var injektionerna ska läggas. Nukleotiderna utvinns ur laxspermier och renas från proteiner.

Namn på behandlingen: Nucleofill

Typ av behandling? Filler som inte bygger volym. Innehåller nukleotider som ska regenerera huden, stimulera elastin- och kollagenproduktionen samt verka antioxidant på hudcellerna. Vi har tidigare skrivet om nukleotider och vad de gör i huden här.

Stället jag testade på heter: Vanity Clinics i Solna.

Så går behandlingen till: Nucleofill injiceras utifrån ett protokoll på fem ställen, men kan även injiceras i området runt ögat och som Tear through behandling mot påsar eller ringar under ögonen. Först märker man injektionsställena med en märkpenna. Kurbehandlingar på minst tre behandlingar med två veckors mellanrum rekommenderas.

Passar dig som: Är 35 + och har tappat elasticiteten i huden eller som har solskador. Behandlingen ger fukt och bygger upp huden inifrån.

Höger sida behandlad.

Kontraindikationer: Inga. I motsats till fillers så kan nukleotiderna inte täppa till artärer så att nekros bildas, därför anses behandlingen väldigt säker. Även en känslig hud kan behandlas. Äter man blodförtunnande medicin ska man inte behandlas.
Kostar: Från 3000 kr beroende på klinik.

Bedömning/resultat: Behandlingen är relativt snabb och smärtan går över snabbt. Direkt efter  behandlingen kan man få svullnad eller små blåmärken där sköterskan har injicerat, men inget av detta hände. Jag fick direkt effekt på kråksparkarna runt ögonen och de små rynkorna som sitter vid öronen…de försvann helt. två tre dagar efter behandlingen kändes huden rosig och porerna var rejält förminskade. Huden känns återfuktad och uppstramad. Jag ger denna behandlingen en fyra eftersom jag inte vill förändra mitt utseende bara förbättra fukten och glowet i huden och det lyckas den här behandlingen med. Jag kommer att göra det här igen!

Sara Gomei duktig injicerare på Vanity Clinics
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB