Startsida / Inlägg

Beauty Oscar – Kategori: Bästa ansiktsvård

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Marja Entrich var en svensk pionjär inom hudvård. Nu lever hennes livsverk vidare i nya förpackningar men med samma effektiva recept.

Årets bästa ansiktsvård 2024

Årets förnyare – Marja Entrich – Sverige

”Detta anrika salongsmärke har fått ett varsamt lyft tack vare ett engagerat team som brinner för hudvård och med kunskap och nyfikenhet på det fantastiska arvet som Maria Entrich lade grunden till redan 1943”.

Det är dags att kora Skandinaviens bästa skönhetsprodukter i Årets Beauty Oscar 2024. Flera av världens främsta produkter har sitt ursprung i Norden. Vi har världsledande kemister, flera stora hudvårdsfabriker i landet och potenta ingredienser. Det är ingen tillfällighet att världens alla blickar riktas till Skandinavien och Scandibeauty och Nordicbeauty.

Vilka får utnämningen Beauty Oscar? Utmärkelsen går till Skandinaviska märken som utmärkt sig under året och som gett oss ett höjt ögonbryn då de anlänt till redaktionen. Vi väljer bland pressprover som skickats till oss. Vissa köper vi. Hjärnan bakom produkterna ska ha Skandinavisk koppling men produkterna behöver inte nödvändigtvis tillverkas här. De produkterna som sticker ut i sina respektive kategorier erhåller utmärkelsen. Det kan vara en produkt som är värd uppmärksamhet, skiljer sig från mängden och som håller vad den lovar… kanske är en problemlösare. Det är en produkt som aldrig blir en hyllvärmare utan en favorit som du ständigt vill återkomma till. Obs: Länkarna är inga betallänkar. Vi står för fri oberoende journalistik.

Fjör är en trevlig bekantskap som vi hoppas vi får se mer av på hemmaplan. Storsäljande i England. Skynda dig hem!

Årets innovation- Fjör – Hydrolytic moisturizer – Sverige Världens första hydrolytiska återfuktare tillverkas i ett laboratorium i Lund på initiativ av Natalie Enslöw.Återfuktare som levererar med smarta enzymer. Smått beroendeframkallande droppar som skapar superhy på bara några dagar. Grattis till dem som ruvar på den här patenterade magin?

Acasia Skincare har gjort kanske sin bästa kräm. Fylld med godis .

Bästa dagkräm – Acasia – Active Boost cream – Sverige ”Potent och välformulerad allroundkräm som innehåller allt gott vi vill serva huden med. Ferulinsyra, backuchiol, hyaluronsyra, niacinamid, vitamin C och vitamin E. Någon som är däremot?

C9 Beauty gör effektiva produkter i smarta förpackningar.

Bästa nattkräm- C9 Beauty – Night Face Cream – Sverige ”En natt med den här bästisen och huden känns som om den varit på en veckas semester. Utvilad.  Rodnad och torrhet är som bortblåst och vi sällar oss till CBD-hyllningskören”

Danska Woods Copenhagen har äntligen kommit till Sverige. Det tackar vi för!

Bästa peeling- Woods Copenhagen – Skin perfector – Danmark ”Potent peeling på flaska har fått oss på fall. Både återfuktar och gör jobbet på inperfektion. Precis vad vi önskar”

Lyckopiller på flaska är Elixirs nya serum med vitamin B12

Bästa serum- Elixir– Pink serum- Norge  ”Spännande superserum med B12 vitamin som är en ny aktör i hudvårdande produkter. Len som en vårblomma på huden och med en färg som väcker lyckokänslor”.

Väldigt roliga nyheter står Nommon för.

Bästa rengöring-Nommon -Melt Away Cleansing balm – SverigeEffektiv rengörare som smälter bort även den envisaste makeupen. Piggt innehåll med Skandinavisk twist”

Tvillingarna och influenserna Vita och Wanda har tagit Norsk hudvård till ny nivå.

Bästa mask – Mashh– Green refresh peel mask – NorgeNorge och Sverige i samarbete med tvillingarna Vita och Wanda bildar Mashh som blivit en trevlig bekantskap i badrummet. Kylande, uppfriskande och peelande på samma gång. Vilken raket!  

Mantle vet vad man behöver och hur man formulerar!

Bästa ögonkräm – Mantle– The Eye De Puffer – Sverige Kylande ögonkräm som gör jobbet effektivt utan krusiduller men med tacksamma uppljusande pigment. Lätt beroendeframkallande”.

Svenska L300 har lanserat en pangprodukt för både ögon och läppar.

Bästa multiprodukt L 300 – Pro Retinol Firming Eye & Lip Cream – Sverige ”Proretionol och havreolja ger definition till läpparna och form till ögat. Superprodukt som snabbt blivit vår favorit”

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka, Karl Sigrelius
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB