Startsida / Inlägg

Maskbajs och tejp – när stjärnorna ska bli vackra

av Petra Weiss

Web Wrinkle ButterOrmgift, snigelslem, fågelbajs – när kändisarna vill bli snyggare finns inga gränser eller tabun.
I dagens Aftonbladet Klick! där jag är skönhetsredaktör, kan du läsa om stjärnornas  galnaste skönhetsmetoder.
Här är 12 till som du kanske (inte) vill testa.

Rynkkräm med daggmask-bajs
Vad tror du om en hudkräm mot rynkor som är späckad med avföring från daggmaskar? Det tror i alla fall många amerikanske stjärnor stenhårt på. Enligt rykten ska Wrinkle butter för blott 30 dollar vända åldrandet och bota hudsjukdomar som psoriasis och eksem. Men vilka som använder krämen – det vägrar tillverkarna svara på.

Vajazzling
När skådisen Jennifer Love Hewitt ska på galej smörjer hon ivajazzling_fullnte in sig med tveksamma krämer. Hon blingar underlivet istället, så kallad vajazzling. Små exklusiva Swarovski-kristaller sätts fast på muffen och får henne att bli piggare och gladare, enligt henne själv.  Vill du också ha en vajewel eller en vatoo – boka tid på Completely Bare Spa i New York.

Jordgubbar
Man kan tycka att Catherine Zeta-Jones har råd med en riktig tandblekning, men nej. Hon föredrar att ta en jordgubbe och gnugga den mot tänderna. Enligt stjärnan blir tänderna både rena och bleka eftersom de innehåller äppelsyra. Vi hoppas att hon använder tandborste också.

tranbarTranbärsjuice
Har du alltid undrat hur australiensiska Nicole Kidman får sin vackra röda färg på håret? Hon häller en kopp tranbärsjuice över det efter hon har tvättat det med schampo. Enligt Nicole ska det ge glans och förstärka färgen.

Olivolja
Skådespelerskan Julia Roberts framstår som overkligt normal och snudd på lite svensson-trist när hon använder olivolja över hela kroppen och särskilt på händerna och nagelbanden.

Pepparmint
Mariah Carey tror inte på plumpers. Hon gnider istälet in läpparna med några droppar pepparmintsolja för att få plut och glans.

sellotapeGenomskinlig tejp
Alla som är överraskade att Lady Gaga är med på den här listan räcker upp en hand. Ingen? Sångerskan tycker att vanlig ansiktsrengöring är för mesar. Istället använder hon bred genomskinlig tejp. Hon klistrar på den – och sliter bort den. Snabbt får vi förmoda. Och inte vid ögonbrynen får vi hoppas. Dock runt ögonen – eftersom hennes makeupartist använde metoden för att avlägsna överflödigt glitter på stjärnan. För övrigt finns det folk som faktiskt äter tejp. Kolla bara in den här artikeln som absolut inte har någonting att göra med den här texten men som är för bra för att missa…

Vinbad
När Terri Hatcher vill att känna sig som en fransk kvinna tappar hon upp ett bad – med rödvin. Druvorna ska återfukta och ge näring till huden, menar Terri som är långt ifrån ensam. På spat Les Sources des Caudali i  Bordeaux-Martillac i Frankrike erbjuder de vinterapi där man kan såväl bada i vin som bli skrubbad och inpackad. Och packad också, förmodar jag.

loofahLoofah
Gwyneth Paltrows hår kan omöjligtvis trassla sig på samma sätt som mitt, för hon använder en loofah-svamp för att reda ut det och få glans. Vi hoppas hon inte skrubbar fötterna med samma.

Mjölk
Forna supermodellen Cindy Crawford är inte allergisk mot mjölk. Tvärtom så gillar hon mjölk så mycket att hon sprayar hela ansiktet med det. Det ska hålla huden återfuktad, menar hon. Och så gott hon ska lukta sen också.

grapefruktGrapefrukt
Jennifer Lopezs figur är världsberömd. Och vet du hur hon fixar kurvorna? Hon sniffar lite på en grapefrukt. 15 minuter före varje måltid luktar hon på grapefruktolja för att på så sätt minska på aptiten och stoppa suget efter onyttigheter.

Hästschampoo
Såväl Jennifer Aniston som Sarah Jessica Parker är kända för sina vackra långa hår. Vill du också ha ett sånt hår? Gå till djuarrfären och köp schampoo för hästar. Jodå! Funkar finfint enligt stjärnorna.

etta klick

Läs dagens Klick! så får du veta mer om stjärnornas sköna hemligheter…

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Joakim Ottosson & Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB