Om oss

Det är en överdrift att säga att vi lever för skönhet. Det gör vi inte. Bara.
Salta hav, vajande palmer, pulserande storstäder, riktigt gott vin, kläder, lyxlakrits, våra familjer, naturen och halvtaskig science fiction ligger också högt upp på listan. Vi startade den här skönhetsbloggen tillsammans, 2013, för att vi saknade en välskriven oberoende (inga samarbeten och affility-länkar) skönhetsblogg som ser skönhet ur ett perspektiv som kanske inte alltid är konventionellt. Röda läppstift är härliga. Ja. Men inte alltid livsnödvändiga. För alla.

Är vårt koncept sprillans nytt? Absolut inte. Kommer den här bloggen vara lite roligare, djupare och lite mer på hugget än alla andra? Självklart!

Kan vi lite mer än alla andra om skönhet? Ja det kan vi utan tvekan. (och vi tycker Jantelagen är fjantig.)

elmegardagneta

Agneta Elmegård har under många år jobbat som reporter och skönhetsredaktör på Aftonbladet och vurmar särskilt för allt som är ekologiskt, hållbart och grönt. Plus att hon är parfymnörd av stora mått. Hon har besökt kvinnokollektiv i Marocko som producerar arganolja och intervjuat plastplockare i Bangalore, Indien. Varje vecka har hon en spalt i Aftonbladet och Söndag där hon svarar på läsarfrågor. Hon har dessutom stenkoll på allt som en hudvårdsprodukt helst inte ska innehålla och vad man ska leta efter i en ny skönhetsprodukt. Just därför sitter hon med i KoHF:s jury för Swedish Beauty Awards och Organic Beauty Awards


petraaaaa

Petra Weiss (har en tillfällig paus 2020) har också jobbat som skönhetsredaktör under många på Aftonbladet och bor nu i Australien. Hon har ett särskilt gott öga till allt som kanske inte är fullt lika nära naturen. Som spännande injektioner, fräsande laser och pirrande syror. Precis som Agneta är hon en resenörd och har blivit inlindad i märkliga krämer och peelingar från Dubai till Karibien. Vill du veta allt om hårförlängningar och kändisfavoriter? Fråga på!

Vi hoppas att du hittar något du gillar hos oss och hittar du det inte kan du väl  be oss att skriva om det? Och glöm inte mejla dina frågor! Vi svarar alla.

Agneta & Petra

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush MAC Cosmetics Makeup nagellack nischparfym parfym Sephora solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda

Agneta Elmegård ingår i juryn för The James Dysons hållbarhetspris 2020

Följ på Bloglovin

 • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Nils Höglander, Frida Englin Danielsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB