Om oss

Det är en överdrift att säga att vi lever för skönhet. Det gör vi inte. Bara.
Salta hav, vajande palmer, pulserande storstäder, riktigt gott vin, kläder, lyxlakrits, våra familjer, naturen och halvtaskig science fiction ligger också högt upp på listan. Vi startade den här skönhetsbloggen 2013 för att vi saknade en välskriven oberoende (inga samarbeten och affility-länkar) skönhetsblogg som ser skönhet ur ett perspektiv som kanske inte alltid är konventionellt. Röda läppstift är härliga. Ja. Men inte alltid livsnödvändiga. För alla.

Är vårt koncept sprillans nytt? Absolut inte. Kommer den här bloggen vara lite roligare, djupare och lite mer på hugget än alla andra? Självklart!

Kan vi lite mer än alla andra om skönhet? Ja det kan vi utan tvekan. (och vi tycker Jantelagen är fjantig.)

elmegardagneta

Agneta Elmegård har under många år jobbat som reporter och skönhetsredaktör på Aftonbladet och vurmar särskilt för allt som är grönt, skönt och hållbart. utöver detta är hon är parfymnörd av stora mått. Hon har besökt kvinnokollektiv i Marocko som producerar arganolja och intervjuat plastplockare i Bangalore, Indien. Varje vecka har hon en spalt i Aftonbladet och Söndag där hon svarar på läsarfrågor. Hon har dessutom stenkoll på allt som en hudvårdsprodukt helst inte ska innehålla och vad man ska leta efter i en ny skönhetsprodukt. Just därför sitter hon med i KoHF:s jury för Swedish Beauty Awards och Organic Beauty Awards

 

 

Hannah Sjöström är journalist, författare och yogalärare och skrivit om hållbar skönhet i Svenska Dagbladet, Expressen, Metro och Damernas Värld sedan 2008. Hon har skrivit två böcker ”Naturligt snygg: Så gör du en grön skönhetsdetox” (Bonnier Fakta) och ”Hello glow” (Nordstetds) om skönhet och hudhälsa och har bloggat sedan 2009. Hannah sitter med i juryn av Organic Beauty Awards sedan flera år och har medverkat på listan över Whos Who in Natural Beauty Scandinavia flera gånger.
Hannah är också lärare i ansiktsyoga, följ henne här.

 

 

 

 

Vi hoppas att du hittar något du gillar hos oss och hittar du det inte kan du väl  be oss att skriva om det? Och glöm inte mejla dina frågor! Vi svarar alla.

Agneta & Hannah

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB