Startsida / Inlägg

Snigelslem – årets mest osannolika trend

av Petra Weiss

Först kom ormgift, tätt följt av bigift, sperma från tjurar och små, levande, gärna hungriga, fiskar.
2013 var sannerligen djurens år inom skönhetsbranschen och ingenting tycks vara tabu när det gäller att minska rynkor, strama upp hud eller sudda bort celluliter och andra skavanker.
Och nu kommer senaste trenden: snigelslem.
snailHollywoods stjärnor köar nu för en burk av Dr Organics ”Snail gel” som säljs för 200 kronor för 50 ml och försäljningen av produkten har ökat med ca 700 procent under året, troligen beroende på kändisar som Ashley Roberts och Katie Holmes som påstår att deras hud mår bra av att slemmas in.

– Jag försöker återfukta så mycket som möjligt på vintern och jag använder Dr. Organics snigelgel. Det  håller min hud mjuk och hälsosam, avslöjade ex-Pussycat Doll-medlemmen Ashley i en intervju med Reveal Magazine nyligen.

Enligt tidningen Telegraph upptäcktes snigelslemmets fördelar av chilenska bönder som exporterade sniglar till den franska restaurangindustrin. Böndernas händer föryngrades och sår läkte snabbare när de arbetade med sniglarna, vilket fick dem att lägga ihop två och två.
Även Japan var snabba att haka på trenden och där kan man, om man nu verkligen känner för det, få en ansiktsbehandling med levande sniglar som slemmar runt i ansiktet för det facila priset av 1600 kronor. I Storbritannien behöver du bara ge 500 kronor per behandling, vilket ger dig pengar över till en rejäl fransk middag på L’Escargot. För att köra temat fullt ut.

Här kan du få lite… mersmak: Snigelslemmad

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Sephora solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Ellinor Brenning och Rebecka Rakell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB