Startsida / Inlägg

Sömnbrist gör dig (mycket) äldre

av Petra Weiss

Är du trött idag?
Då ser du troligen mer än fem år äldre jämfört med igår.
Enligt en studie gjord av det amerikanska företaget Vera Quest gör sömnbrist att vi både känner och ser ut att vara äldre än vå faktiska ålder.
I studien såg försökspersonerna upp till 5,4 år äldre ut när de var trötta efter en slitig dag eller efter att ha sovit för lite.
Och att trötthet är det nya skönhetsproblemet bekräftar den franska hudvårdsjätten L’Oréal i en ny rapport. Enligt rapporten anses ”trött hud” vara en av de saker som oroar främst kvinnor världen över.
Även hudvårdsföretaget Kiehl’s tar upp trött hud i sina rapporter. Deras studie visar att huden åldras med nästan åtta procent på bara åtta timmar efter att vi har vaknat, med fler linjer och grövre och tröttare yta.
Inte tid att sova mer just nu? Här är åtta produkter som kan hjälpa huden att se lite piggare ut…

504194024_1_tabletop

Kiehls splillans nya serum som ska göra huden piggare  finns ännu inte i butik men kommer kosta någonstans runt 500 kronor.

babor-glow-booster-bi-phase-ampoule-face-serum-essence-booster

Babors Glow Booster Bi-Phase Ampoule är en riktig lyxbehandling för 1099 kr (skincity.se) och kommer i 14 ampuller med ett innehåll av bland annatängskrassefröolja, ormrot och C-vitamin.

 

d1zwbxg6

Bliss fantastiska skummande rosa mask gör en trött morgon lite glamorösare och hduen får en syrekick med itamin C och antioxidanter. Pris på rea just nu: 367 kr/100 ml (skincity.se)

 

elizabeth-arden-pro-skin-renewal-creme-face-24h-creme

Lätt cremeserum från Elizabeth Arden PRO som gör huden mjukare och ger mer lyster. Har en lätt peelande effekt och är både lugnande och återfuktande. Pris: ca 689 kr/50 ml.

 

clarins-beauty-flash-balm

Klassiker som fortfarande håller! Fungerar som en ”askungekräm” och ger omedelbart effekt. Huden ser piggare ut, får mer lyster och makeupen sitter bättre. Pris: 329 kr/50 ml.

 

cicamed-organic-24h-antioxidant_250x250

Ett spännande märke med två serier, en organisk och en cosmeceutical. Den här gör huden piggare med oljor och antioxidanter från jojoba, kokos, solros, grönt te och E-vitamin. Pris: 479 kr/50 mlr på eleven.se

Filorga_SleepRecover

Att vakna svinpigg efter fyra timmars sömn är kanske en utopi och inte riktigt något som Filorgas nattbalsam Sleep Recover fixar, men vad den däremot fixar är sudda ut en del av trötthetstecknen som du drar på dig när du ugglar för länge. Pris: 565 kr/50 ml på kicks.se

Origins-Original-Skin-Renewal-Serum-copyOrigins nya serum Original Skin™ Renewal Serum lugnar ner stressad och trött hud och ger den en rejäl kick när den behöver det som mest. Pris: 375 kr/50 ml.

medik8-c-tetra-30mlDet ser ut som medicin från en apotekshylla, men Medik8:s serum C-Tetra är helt fantastiskt och ger huden en rejäl dos med C-vitamin och E-vitamin vilket trollar bort nästan alla spår av sömnbrist. Pris: 495 kr/30 ml på hudoteket.se.

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Lina Thorén, Elvira S. Barsotti och Madelene Politis
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB