Startsida / Inlägg

Clarins – Nyheter våren 2016

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Skärmavbild 2015-11-07 kl. 11.59.36
En nyhet på Clarinshyllan i vår är det hudutjämnande serumet Mission Perfection (I dessa Bondtider!)

En av presentatörerna på Daisybeautys skönhetskonferens i London är Suzanne Jaeger, senior brand manager på Clarins group i Malmö.

Suzanne har en härlig hemtrevlig skånsk dialekt som överbryggar det lite torra franska presentationmaterialet som hon fått i sina händer från frankrikekontoret. INte desto mindre intressant, men man märker det franska konservativa arvet starkt.

Clarins som i dagarna lanserar en svensk hemsida är ett gammal anrikt familjeföretag som startade  i Paris 1954. De menar att de i dag är det största franska varumärket på den europeiska marknaden. (Det finns några fler som gör det också…by the way).

Suzanne Jaeger beskriver sig själv som en hängiven Clarinsoholic
Suzanne Jaeger beskriver sig själv som en hängiven Clarinsoholic

En av deras signaturprodukter, den botaniska oljan, som de lanserade första gången för 60 år sedan hänger fortfarande med och företaget har en klar fairtrade- och sustainabilitypolicy och fokus på örter och blommor. Doubleserum som är deras storsäljare (säljs en var 30 sekund) innehåller 20 olika örter och beskrivs av vissa clarinsälskare som ”vaccin mot åldrande”. De har även satsat på traditionella spabehandlingar som går åt feelgoodhållet.

Clarins är ett anrikt märke som jobbar mycket med massage och tryck i sina behandlingar. Terapeuterna lär sig att ge ett handtryck på exakt 3.8 kilo under en massagesssion” förklarar Suzanne Jaeger.

Annahita Yazdi och Kakan Hermansson är helt uppslukade av något nytt och härligt
Annahita Yazdi och Kakan Hermansson är helt uppslukade av något nytt och härligt

I vår kommer Clarins med flera nyheter bland annat en detox BB-kräm med spf 25,  En mjölkig selftanner (mars) en vårlook ”instant glow (i februari). Och något som jag ser fram emot efter att ha testat den lite grand är Clarins nya serum  ”Mission Perfection” som är ett hudtonsutjämnande serum med mycket glow.

Ny dag- och nattkräm från Clarins
Ny dag- och nattkräm från Clarins
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Sephora solskydd spf sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning, Frida Westergård
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB