Startsida / Inlägg

Den nordiska naturen i centrum för ”nya” Lumene

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Finska Lumene uppdaterar både utseende och innehåll
Finska Lumene uppdaterar både utseende och innehåll. De här Invisible Illuminsationprodukterna flyger ut ur hyllorna från Åhlens enligt Lumenes marknads chef i Norden, Ola Andersson. Bilden är från Daisy Beautys skönhetskonferens i London.

Lumene, ett företaget som har sitt säte i finska Espoo, presenterar nu ett helt nytt utseende och uppdaterar sina produkter på flera plan. Företaget grundades på 70-talet av Orion Pharma som var ett läkemedelsföretag. Nu har de renodlat både makeup- och hudvården.

Vi har lyssnat på våra konsumenter och bland annat tagit fram en underlagskräm som ska passa en mörkare hud. Vi har nu tagit fram 6 nya nyanser i både blur- och CC-krämen som går åt mörkare pigment, säger Ola Andersson, Lumenes Skandinavienchef.

Namnet Lumene kommer från en sjö i Finland och än i dag är det rena vattnet väldigt viktig komponent i företagets produktion.
Namnet Lumene kommer från en sjö i Finland och än i dag är det rena vattnet väldigt viktig komponent i företagets produktion. Vattnet som fabriken använder idag kommer från en hemlig plats nära polcirkeln.

Vi vill förknippas med ljus och den korta intensiva perioden i det arktiska landskapet som vi vill försöka få med i Lumenes nya slogan ”beauty born of light”, säger Ola Andersson.

Lumenes ”Lädhe” som betyder källa finns i dagarna ute i butik. Produkterna innehåller rent källvatten och nordisk björksav som tillför mineraler och aminosyrer och fuktgivande sockerarter.
Lumenes ”Lädhe” som betyder källa finns i dagarna ute i butik. Produkterna innehåller rent källvatten och nordisk björksav som tillför mineraler och aminosyror och fuktgivande sockerarter.

Lumene bygger sina produkter på inhemska nordiska bär och växter som hjortron, lingon, björk och havtorn och deras nylanserade hudvårdsserie Valo är uppbyggd på just hjortron som ger den en gul ton.

I den arktiska delen av norra Finland och Sverige finns det platser med växter som anpassat sig vid ljuset. Under 60 dagar på vintern finns det inget ljus alls, och på sommaren finns det å andra sidan 60 dagar av sol och naturen där har lärt sig att absorbera ljuset och överleva i den här extrema miljön, berättar Misme Halonen, Pr-ansvarig på Lumene

Hjortron är en viktig beståndsdel i Lumenes nya Valo-serie
Hjortron är en viktig beståndsdel i Lumenes nya Valo-serie

Vi pratar inte så mycket om åldersgrupper längre och vem som ska använda vad utan mer om vilka behov huden har och vi har anpassar produkterna utifrån det istället. Som fukt, blekande eller återfuktande behov, säger Misme.

Arktiskt vatten innehåller stora mängder syre  och fungerar som ett naturligt elixir för huden.

Produkterna innehåller 80-90 procent vatten och det kommer från Lappland.  Ph- värdet är väldigt likt hudens eget. Vattnet torkar inte ut och hjälper till att forsla in näringsämnena i huden, säger Misme Halonen.

Tallbarsbark innehåller kraftfulla antioxidanter som ingår i Sisu -serien
Tallbarsbark innehåller kraftfulla antioxidanter som ingår i Sisu -serien .

Invisible illumination som lanserades för en månad sedan har blivit en riktig hit. Det är den näst bäst säljande av Lumeneprodukterna på Åhlens under oktober månad.

Nytt från Lumene är också deras ”Sisu”-linje som  är deras nya kraftfulla ”jävlarannama” -produkter som är specialvård med grankottsextrakt och tallbark som potenta ingredienser. Sisu-linjen innehåller bland annat en djuprengörande mask, antioxidantspray, vårdande ansiktsolja och vårdande fuktighetskräm. Som om detta inte är nog så lanseras 160 nya makeupprodukter…

Det blir en ganska stor förändring mot hur vi sett ut historiskt, säger Ola Andersson.

screen-shot-2016-11-12-at-10-43-25
Rent vatten är inte en självklarhet i alla delar av världen. Därför är vi lyckligt lottade i Norden.
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder Hållbarhet Kate Moss L'Oréal Lancôme Lush MAC Cosmetics Makeup nagellack nischparfym parfym solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda

Agneta Elmegård ingår i juryn för The James Dysons hållbarhetspris 2020

Följ på Bloglovin

Senaste inläggen
 • Tjänstgörande redaktörer: Sebastian Laneby och Emma Lindström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB