Startsida / Inlägg

Esse vill förvilda din hy

av Liv Lövendahl
Glöm sterilt och antibakteriellt, nu är det snälla bakterier och ”rewilding” som gäller, menar Esse.

Det ekologiska hudvårdsmärket Esse använder utvalda Laktobaciller tillsammans med högeffektiva ekologiska ingredienser för att återställa hy som påverkats av invärtes och utvärtes kemikalier och stress.

I Sydafrikanska Esses ”30 day rewild-utmaning” har man samlat fem produkter ur Sensitive-serien – Cleanser, Toner, Nourish Moisturiser, Resurrect Serum och Protective Oil för att ”rewilda” hyn. Produkterna innehåller pre-och probiotika och ska på så vis stötta ett hälsosamt hud-mikrobiom.

Vad det innebär i praktiken fick vi möjlighet att ta reda på när Esse flög in från Sydafrikanska HQ för att berätta om, vad Esse kallar, ”framtidens hudvård”.

Alicia Stander vill återställa hudens naturliga tillstånd och styrka.

 

Alicia Stander, utbildningsspecialist på Esse, menar att mycket av dagens hudvård innehåller kemikalier som har en negativ inverkan på hudens naturliga motståndskraft.

– När vi talar om ”rewilding” handlar det helt enkelt om att återställa hudens naturliga tillstånd och styrka. Pre- och probiotika skyddar vår hud och gynnar hudens biologiska mångfald. Det saktar ner hudens åldrandeprocess och minskar känslighet och inflammation.

 

 

Att det är just en 30 dagar lång process förklarar Alicia med att det tar tid för huden att ”detoxa”.

– Det är inte ovanligt att man, ofta helt ovetandes, använder så mycket som 500 olika kemikalier i sin dagliga hudvårdsrutin. Vi menar att det är att jämföra med exempelvis ett frikostigt intag av tequila i den meningen att kroppen behöver tid att processa ämnen som inte är fördelaktiga.

Produkterna är hämtade ur sensitive-serien, betyder det att det är främst den  känsliga hyn som behöver ”rewildas”?

– Alla har nytta av att återställa sin huds naturliga mikrobiom! Det många inte känner till är att Esse Skincares Sensitive-serie även har mycket aktiva anti-age-egenskaper och samtidigt är antiinflammatorisk, något som är fördelaktigt för alla, i synnerhet för aknebenägen hy.

 

Esse har använt probiotika i sin hudvård sedan 2015.

– Vi var tidiga med att inse värdet och behovet av att stödja hudens naturliga mikrobiom. Probiotika är verkligen framtidens hudvård tack vare de unikt återuppbyggande egenskaperna som gör huden mer motståndskraftig.

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Elin Wieslander, Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB