Startsida / Inlägg

Acadermia skönhetsmässa – fullt focus på huden

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

Det var fullt drag på Acadermia skönhetsmässa ute i Kista norr om Stockholm idag. När jag kom dit kvart i 10 var det 100 meter kö till entrén. Jag var lite orolig att jag skulle missa Idebenongurun Joe Lewis  som är mannen bakom Priori. Jag har hört honom tala och han är jättespännande att lyssna på. Han talade om hudpyramiden som jag får anledning att komma till i ett separat inlägg. Det var både yta och innehåll på mässan. Högt och lågt. Mystiska maskiner blandat med tabletter, ekologisk hudvård och injektioner. Spännande.

MASSOR med folk på den publika mässan för skönhet, Acadermia 2013
MASSOR med folk på den publika mässan för skönhet, Acadermia 2013

En annan superintressant kvinna att lyysna till var isländska Thorbjörg Hafsteinsdottir, författare till suceéboken  ”10 är yngre på 10 veckor”. Allt vi stoppar i oss påverkar huden och vårt åldrande. Joe Lewis är inne på samma linje. Allt handlar om förbränningen och metabolismen och hur vi (kroppen) lyckas hantera avfallsprodukterna. Ju mer gifter du utsätter dig för desto fortare går åldrandet. Sedan är det skit samma hur du försöker rädda situationen med sprutor, krämer och mirakelmetoder. Förebyggande är bäst.

Feed your skin. Ät i regnbågens färger och kroppen kommer att tacka dig, säger anti- age kostgurun Thorbjörg Hafsteinsdottis
Feed your skin. Ät i regnbågens färger och kroppen kommer att tacka dig, säger anti- age kostgurun Thorbjörg Hafsteinsdottir                                Foto: Agneta Elmegård

Nytt på mässan som jag aldrig sett förut var det finska läppförstoringskonceptet, ledlips, eller Lips Lifting Sudio från Maria Cos. En slags läppförstoringsteknik utan injektion men med inslussning av hyaluronsyra med hjälpa av blått ledljus som ska plumpa upp volymen i läpparna. Jag testade och det pirrade i läpparna, de blev varma och, ja kanske lite mer definierade. 4-6 behadlingar för 1500 kr ska ge det rätta plutet… Köpte ialla fall det tillhörande Mariacos Led gloss activator  för en trehundring.

Mariacos Lips Lifting Studio var en av de mest välbesökta på mässan
Mariacos Lips Lifting Studio var en av de mest välbesökta på mässan

Jag hann slappa lite i tidningen Daisys blogglounge innan jag gick vidare till Crystal Clear Skincares monter för att testa deras nya lyftande penna med en vibrerande rollon (lift away the years). Den fylls på med ett potent serum som innehåller peptider (bra enligt Joe Lewis) och som sedan enligt ett strikt schema rollas över huden. Jag fick testa ena ansiktshalvan av deras expert brittiska Cerys Millington och ena ögonbrynet flög upp som en solfjäder. Andra halvan får jag göra där hemma. Under tusenlappen kommer den att kosta ut tillkonsument.

Crystal Clears Lift away the years ska ge dig ett minilyft
Crystal Clears Lift away the years ska ge dig ett minilyft

Vampyrlyftet då? Hm, jag såg inte injektionerna själv. De gjordes i ett workshoprum på nedervåningen. Men man kunde ställa frågor till vampyrdoktorn  italienaren Dr Marco Zoccolan från Schweiziska Regen Lab som företräder vampyrmaskinerna som suger ut ditt eget blod, centrifugerar det och injecerar tillbaka det i huden. Mins 50 stick senare ska du vara en ung kopia av dig själv, enligt Zoccolan. Okej.

Vampyrlyftets företrädare  Dr Marco Zoccolan förklarar metoden för Taras Linnea Öst
Vampyrlyftets företrädare Dr Marco Zoccolan förklarar metoden för Taras Linnea Öst
Bloggaren Kicki Norman i namnen Kicki #Daisy Normans blogglounge på Acadermia. Här kan ,am softa och göra blogginlägg.
Bloggaren Kicki Norman i namnen Kicki #Daisy Normans blogglounge på Acadermia. Här kan bloggare softa och göra blogginlägg.

Jag avslutade dagens besök med en soldusch hos italienska Fabio Durghel, Mr spraytan grundaren av That´so som är en spraytanningsmetod som inte luktar eller torkar ut huden. Nu ser det ut som jag nyligen kom från Hawaii Yippie!

Behåll brännan med en spray tan hos italienska Thats´so
Behåll brännan med en spray tan hos italienska Thats´so
snyggaste  montern hade svenska ekologiska märket Luxsit
snyggaste montern hade svenska ekologiska märket Luxsit
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB