Startsida / Inlägg

Nerium AD – nya snackisen i USA

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

Medan man i Asien pratar fågelbajs och snigelslem för att bli snygg har man ett helt annat fokus i USA. Giftblomman nerium oleander.

Nerium AD, nattkräm mot rynkor i huden.
Nerium AD, nattkräm mot rynkor i huden.

Sprang på den här mycket speciella nattkrämen Nerium Age Defying Treatment i USA på en skönhetsmässa och kände direkt att det var något särskilt med den! Konsistensen. Lukten. Allt var mycket okonventionellt. Dessutom hade killen bakom montern en massa bilder på kompisar som han visade resultatet på efter två månaders användning av superkrämen.

Det räckte för mig som bevis! När min fotograflärare dessutom erkände att han använde det då var det bara till att slå till. Men det här är starkt skit. Det luktar giftigt grönt. Och inget man villl gå ut i solen med. Tre pump räcker och massor med fukt under annars går det inte att smeta ut krämen. Lite som La Mer krämen i konsistensen men du får inte finnar av krämen vilket kan hända med La Mer-krämen.

http://www.nerium.com/default.aspx?ID=salon554

Har använt den i tre månader nu och huden är kanon, men jag vet inte om rynkorna försviner. Fyrt är det också. 100 USD för en flaska på 30 ml. Svärt att få tag på också… direktförsäljningskanaler. Undrar om den kommer över till Europa någonsin?

företaget presenterar massor med före och efterbilder.
företaget presenterar massor med före och efterbilder.

Nerium Oleander är en vacker men mycket giftig blomma. Den kallas även nerium eller rosenlager. Den är troligen ursprunglig i medelhavsområdet, från södra Spanien till Syrien och Jordanien.Hela växten är mycket giftig och har därför också fått tillnamn som hästbane. Bladen kan framkalla inflammation i huden vid beröring. Gifterna i oleander har en digitalis-liknande effekt som lätt tas upp av munnens slemhinnor. Ett fall av svår förgiftning inträffade i Spanien under Napoleonkrigen när grenar av oleander användes som grillspett. Åtta soldater avled. Kan det vara något för huden? Undrar om det inte är inflammation i huden som slätar ut? Måste undersökas…

Vacker men giftig. Nerium
Vacker men giftig. Nerium
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Elin Wieslander, Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB