Startsida / Inlägg

Glitter lanserar livsavgörande kollektion för personer med diabetes

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

Svenska smyckesföretaget Glitter lanserar ett gäng vackra smycke som kan betyda skillnaden mellan liv och död. Att kommunicera till omvärlden att man har diabetes och om man drabats av medvetslöshet kan det vara extremt viktigt att man genast kommer under läkarvård

20131112-154508.jpg

På torsdag är det Världsdiabetesdagen och Glitter tagit fram en specialdesignad smyckeskollektion för personer med diabetes. Kollektionen är designad av Madeleine Sandberg som själv har sjukdomen sedan nioårsåldern.
”Efersom diabetes inte är en synlig sjukdom ville jag göra något som gör den synlig. Jag ville göra snygga smycken som jag själv ville bära och som kommunicerar att jag har diabetes. Därför kontaktade jag Glitter som genast nappade på idén” säger Madeleine Sandberg.

Jag gillar speciellt det stela armbandet som passar alla handledstorlekar. Köp till en vän eller familjemedlem som har diabetes och du bidrar till forskning som kan lösa gåtan om den här otäcka sjukdomen som tar onödigt många liv idag.

Kollektionen består av ett halsband och två armband i äkta silver. Halsbandet är unisex i klassisk och tidlös design. Kollektionen finns att köpa i 25 utvalda Glitterbutiker i Sverige med säljstart i slutet av november.

Priset på produkterna ligger mellan 249-399Kr.

( I Sverige insjuknar två barn i typ 1-diabetes varje dag och man beräknar att en av nio svenskar har typ 2-diabetes eller är i riskzonen för att få det. Vad många inte känner till är att det dör fem gånger fler av diabetes än som dör i trafiken.)

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB