Startsida / Inlägg

Veckans tre ekofavoriter för ansiktsrengöring

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

 

Tyska Wellmax gör en bra ekologisk rengöringsmousse med lavendel som ingrediens    Foto: Agneta Elmegård
Tyska Wellmax gör en bra ekologisk rengöringsmousse med arganolja och lavendel som ingrediens Foto: Agneta Elmegård

Bra ekologisk rengöringsmousse som jag använder på min Clarisonic har tyska Wellmax. Ett tryck på borsten och du är hemma. Innehåller mjukgörande arganolja som gör att huden inte torkar ut. Inga mineraliljor eller PEG. Natrue-certifierd. Perfectimage.se har produkterna i Sverige och Wellmax ganska nyligen etablerat sig i Sverige så höll ett öga på dem!

100 ml kostar 279 kronor.

Svenska Monsoon har en bra rengöring utan sulfater i sin hudvårdsserie
Svenska Moonsun Organics har en bra rengöring utan sulfater i sin hudvårdsserie

Svenska Moonsun Organics är ett sympatiskt ekologiskt märke som respekterar naturen och som drivs av duon Mia Skaug och Jenny Svärdendahl och de beskriver sitt märke som holistisk naturkosmetik. Finns även som en rengöringsolja från samma företag.  Innehåller ricinolja, sheasmör och citrongräs. Doftar härligt friskt av citron och lämnar huden varsamt rengjord utan att torka ut.  Just den här Moonsun Organics cleansing cream No 1, är bäst till hud som varit med ett tag, som min.

200 ml kostar 325 kronor.

Svenska Rosenserien är Svanenmärkt
Svenska Rosenserien är Svanenmärkt och ekocertifierad.

Det tredje ekologiska märket jag vill tipsa om som gör bra rengöring är Rosenserien. Förutom en härlig rosendoft så innehåller rengöringskrämen aloe vera och ricinolja som löser upp smuts och make up effektivare än man tror. 2013 gjorde företaget Rosenserien om formulan och den är faktiskt ännu vassare nu är tidigare.

200 ml kostar 248 kronor

Apoteket AB har nominerat vår egen Agneta Elmegård som 'Årets skönhetsskribent 2015'!
Apoteket AB nominerade 2015 Agneta Elmegård till 'Årets skönhetsskribent'!

Agneta Elmegård Akademikliniken Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder Face Stockholm Kate Moss L'Oréal Lancôme Lush MAC Cosmetics nagellack nischparfym parfym Rosa Bandet solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop the Bodyshop Weleda

Följ på Bloglovin

Senaste inläggen
 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning & Erik Melin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB