Startsida / Inlägg

Issey Miyake släpper herrdoft med nya trendingrediensen yuzu

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
miyakeYUZU
L’Eau d’Issey Pour Homme Yuzu heter den japanske designern Issey Miyakes nya doft som släpps våren 2014

Efter snart ett decennium i en tung oud-dimma går vi mot mjukare och friskare doftnoter igen. Den nya trendingrediensen i parfymer kommer från Japan och heter yuzu. En slags blandning mellan klementin och citron med en härlig krispighet. Yuzu är en populär ingrediens i den japanska badritualen och att de populäre hemmasonen Issey Miyake hakat på trenden med yuzu är ju föga förvånande.

L’Eau d’Issey Pour Homme Yuzu Issey Miyake är en oneshot och om den ingår i Issey Miyakes ”Ode to Nature project” där även en lotusdoft ingår om de två dofterna släpps i Sverige är i skrivande stund osäkert så håll utkik efter dom i flygplatsshopar. Förutom Yuzu innehåller doften nutmeg, ingefära, ceder och vetiver.

LOTUS 2014
Lotus är den andra doften som släpps under 2014 i Ode to Nature projektet

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Sephora solskydd spf sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Matilda Andersson, Fredrik Palmqvist och Elvira Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB