Startsida / Inlägg

Selfies ger dig löss

av Petra Weiss

selfieRachel Weiss och Olivia Munn tar en selfie utan att knocka huvudena ihop. Foto: L’Oréal

Tillhör du dem som tar selfies kanske du bör investera i en riktigt bra luskam också. Enligt en lusexpert i Kalifornien har huvudlössen ökat dramatiskt sedan trenden med ”selfies” började. Orsaken till det är att främst ungdomar ställer sig riktigt nära varandra, med huvudena ihop, för att ta bilderna, vilket gör att lössen enkelt traskar över till nästa huvud för att sätta bo och göra nya små bebislöss.

– Jag frågar varje tonåring jag behandlar om de tar selfies och de erkänner att de tar dem varje dag… Jag tror att föräldrar och även tonåringar  måste bli vaksamma på problemet. Selfies är kul, men konsekvenserna stora, säger Marcy McQuillan som behandlar löss på Nitless Noggins i Scotts Valley, Kalifornien.

Inte slå era kloka ihop när ni tar selfies, med andra ord, så slipper ni oönskade husdjur…

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Sephora solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Vilma Stockvall, Kristina Jeppsson och Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB