Startsida / Inlägg

Svenska L.Y.X Cosmetics lanserar unikt one step gel-lack

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
LYX cosmetics lanserar ett nytt concept av gellacker.
LYX cosmetics lanserar ett nytt concept av gellacker.

Lacka direkt på nageln och härda. Klart! På 60 sekunder. Nästan för bra för att vara sant!

Äntligen ett gel-lack som är lika enkelt att applicera som ett vanligt nagelack. Inget underlack behövs och lacket är biomedicinskt (fritt från allergikomponenter) så ingen oljig hinna bildas när du UV-behandlar gellacket och man behöver inget skyddande överlack heller. Ett gel-lack helt i min smak eftersom jag drar mig för att hålla på med hemmakit eftersom det är så meckigt. Men det här klarar tillochmed  jag av och resultatet ser ut som om ett proffs har gjort det.

– Vi ville att det skulle vara enkelt, säkert och gå snabbt. Det var de tre sakerna som vi hade i åtanke när vi bestämde oss för att ta fram det här nya gel-lacket berättar Tanja Bosilkovska en av de två initiativtagarna till L.Y.X one step polish på pressvisningen som hölls på Nagelakuten på Söder.

LYX biomedicinska nagellack finns i 40 läckra färger
LYX biomedicinska nagellack finns i 40 läckra färger

L.Y.X one step polish finns i 40 olika färger och slutresultatet är precis lika bra som andra härd-lacker jag testat. Och snabbt går det. första lagret härdas 30 sekunder andra ytterligare 30 sekunder sedan är det biff.

– Vi har även lagt stor vikt vid att ta fram ett bra nagelolja som är extremt näringsrik och som  kan användas både på naturliga naglar som konsgjorda. Lyx Naildrops ska appliceras dagligen och stärker dina naglar berättar Tina Christander som bannar mina naglar och nagelband som hon beskriver i ordalag som KATASTROF. Tina Christander som är den andra av de två nagelterapeuterna som står bakom L.Y.X Cosmetics och de har haft hjälp av tyska kemister för att ta fram det här smarta gel-lacket.

Nagelterapeuterna Tanja och Nadja ligger bakom de nya lackerna
Nagelterapeuterna Tanja Bosilkovska och Tina Christander ligger bakom de nya lackera.

De har även tänkt till när det gäller hemmakitets härdningslampa. Där får bara plats en nagel åt gången.

– Ett tips är att inte applicera för tjockt lager gellack. Tunt ska det vara. Vår erfarenhet med hemmakitens härdningslampor är att det är svårt att få naglarna att härda jämt utan att bli kladdiga. Med en nagel i taget kan du bara inte misslyckas förklarar hon.

Efter två veckor ser naglarna lika fina ut som när jag fick hjälp att göra dem av Tina på pressvisningen.

Finfint blir det!
Finfint blir det!

Så här gör du.

1. Applicera ett tunt lager av gel-lacket

2. Försegla nagelns kant med  genom att stryka penseln lätt längs med nagelns topp

3. Placera nageln i härdningslampan i 30 seknder

4. Applicera ett andra lager av L.Y.X one step polish. Härda i 60 sekunder

5. Repetera seg 1 -4 på tumnaglarna

6.Om du vill kan du lägga ett tredje lager och härda i 60 sekunder.

7. Efter att ha väntat i två minuter ska du applicera LYX Nail drops på naglarna och detta ska då sedan fortsätta med dagligen.

Borttagningen av gel-lacket tar 5-minuter med folie och specialframtagen borttagningsvätska.

 

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB