Startsida / Inlägg

Kultdoften Aqua Manda gör comeback

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
70-talsdoften Aqua Manda i ny tokning.
70-talsdoften Aqua Manda i nysläppt tolkning.

Som jag har väntat. Jag har budat på Aqua Mandaslattar på Ebay. De brukar dyka upp ibland. Mer sällan dock. Sniffat på de sista dropparna i flaskan som övergått i sprit. Aqua Manda är mitt allra första doftminne jag har från 70-talet. Min storasyrra Bodil, hade en flaska i byrålådan när jag var liten. Mmm, söt bittermandel, citrus och patchouli. Vilken magi.

Därför blev jag själaglad när jag såg att doften har återskapats av ett londonbaserat team, Beauty Brand Development, som efter ett upprop på facebook började luska fram både näsan bakom doften, Christopher Collins och leverantören av de ursprungliga oljorna, en dam från Givaudan perfume house. Christopher Collins har personligen godkänt det nya receptet  och intygat likheten. Däremot lär inte parfymhuset Goya ha släppt på det hemliga receptet, för läser man recensioner på nätet om den nya Aqua Mandatolkningen så är det en blek kopia av originalet. Synd. Mina förhoppningar har kanske grusats. Men jag ger inte upp. Jag återkommer när jag fått en flaska i min hand. Finns bland annat på Selfridges och Debenhams i London.

Teamet Beauty Brand Development säger sig ha tillstånd från Goya att återskapa gamla kultparfymer och nästa på tur är Goyas Black Rose.

Min sista slatt av originalet. Aqua Manda från Goya
Min sista slatt av originalet. Aqua Manda från Goya
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Jennifer Snårbacka och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB