Startsida / Inlägg

Inte en blomma så långt näsan når när The Body Shop lanserar ny parfym

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Red mysk är The Bodyshops nya doft. Lanseras den 25 september 2014
Red mysk är The Bodyshops nya doft. Lanseras den 25 september 2014

Inte sedan 1930-talet har damparfymerna varit så animaliska, läderaktigt och rökiga som nu. The Bodyshop är djärva nog att, lagom till att vi ska tända brasan och gosa in oss i en filt, släppa en doft som inte har en endaste blomnot i sig! Katjing.
Istället satsar de på kanel, peppar och tobak i sin nya doft Red Musk eau de parfum. Näsan bakom doften är Corinne Cachen från franska Drom som bland annat ligger bakom en fantastisk parfym som heter Odin 7 Tanoke som släpptes 2011 och som är en unisexdoft i orientaliska fougere-familjen. Så det bådar verkligen gott inför släppet den 25 september 2014. I ett pressmeddelande berättar Corinne Cachen att hon inspirerats av regissören Petdro Almodovar och filmen ”High Heels” när hon skapade parfymen:

Vad inspirerade dig till att skapa en doft med enbart kryddor?
”Jag ville ta fram en doft som inte var typiskt “tjejig” – jag ville bryta mot de traditionella reglerna inom doftindustrin. Jag använde därför istället det sensuella och varma från kryddor blandat med mysk för att närma mig femininitet på ett annorlunda sätt”.

Varför valde du peppar, kanel och tobak?
”Jag använde peppar för dess skarphet och för att den ger en fantastisk kontrast till värmen hos kanelen. Jag valde tobak för att den ger doften som helhet en mjukhet och beroendeframkallande värme”.

Skapade du doften med någon särskild i åtanke?
”
När jag tog fram den här doften inspirerades jag av filmen High Heels av Almodovar. Almodovar är känd för att ofta gestalta kvinnor i sina filmer och han använder ofta röda inslag för att representera deras dramatiska sensualitet”.

En 60 ml flaska Red Musk edp kostar 425 kr och parymoljan på 30 ml kostar 270 kr.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktör: Hanna Lindström, Ellinor Brenning, Rebecka Rakell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB