Startsida / Inlägg

Testat: Milkpeel från Dermaceutic på Stureplanskliniken

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Skärmavbild 2014-12-01 kl. 11.19.06
Hudterapeuten Lotta Wandin lägger på milkpeel som är en behandlingsnyhet från Dermaceutic

Den andra AHA-syrebehandlingen som jag testar i den här serien av olika AHA-peelingbehandlingar på klinik, är den så kallade Milkpeel från Dermaceutic som finns bland annat på Stureplanskliniken i Stockholm.

Testprotokoll:
Namn på behandlingen: Milkpeeling

Här testade jag: Stureplanskliniken
Typ av behandling? AHA-syra med lågt PH-värde som penslas på huden
Passar dig som: vill ha en jämnare hudton, bättre fuktighet och mindre porer.

Så går behandlingen till: 
Först rengörs huden noga. Sedan penslas AHA-syran som bland annat innehåller mjölksyra på huden. Det pirrar aningen i huden och peelingen ligger på huden några minuter. Sedan neutraliseras syran med vatten. Ansiktet torkas och efter behandlingen lägger hudterapeuten på en recoverykräm från Dermaceutic.
Tidsåtgång: 30 min

Pris: 
1700 kr. Rekommenderas att göra en kur på 4 gånger.
Resultat: Huden blir rejält återfuktad och får lyster direkt efter behandlingen. Efter två dagar blir jag torr i huden men efter en vecka är hyn som bäst och känns spänstig. Effekten sitter i ungefär 2 veckor. Hudstrukturen har blivit bättre.

Lotta Wandel på Stureplanskliniken i Stockholm skräddarsyr behandlingsprogram med Dermaceutics kraftfulla klinik-krämer.
Lotta Wandel på Stureplanskliniken i Stockholm skräddarsyr behandlingsprogram med Dermaceutics kraftfulla klinik-krämer.

Hallå där Lotta Wandin, hudterapeut som utför milkpeels från Dermaceutics på Stureplanskliniken i Stockholm

Vad är milkpeel för någonting?


”Milkpeel är en ytlig kemisk peeling med en blandning av aha-och bha syror som ger ett fantastisk resultat direkt. En riktig askunge peel- perfekt att göra inför fest. Absolut bäst resultat får du genom att gå på kur om fyra gånger och att samtidigt jobba hemma med dermaceutics hemmavårdsprodukter.
”

Vad innehåller den?

”Den innehåller 50% glykolsyra, 10% mjölksyra samt salicylsyra
.”

Vad är det som är unikt med just den här peelingen?


”Den unika formulan av både glykolsyra, mjölksyra samt salicylsyra gör att användningsområdet är väldigt brett. Samtidigt som du får en fantastisk lyster så jobbar den även fint på linjer, porsammandragande effekt, reducerar orenheter och ojämn hudton. Huden blir markant mjukare och jämnare och man känner sig nästan lite lyft efter behandlingen!
”

Kan vem som helst göra Milkpeel?

”Ja nästan, men det finns en del kontraindikationer. För att nämna några brukar vi tex undvika att göra behandling på gravida och om man använder läkemedlet roaccutan”.


Skärmavbild 2014-12-01 kl. 11.23.48
Bild tagen direkt efter syrabehandlingen. Ingen rodnad bara lyster.

Vilka kan ha nytta av en sådan här syrabehandling?


”Nästan alla sorters hudtyper och hudtillstånd mår bra av en milkpeel, men framförallt när huden känns grå och livlös, när man vill göra något åt de fina linjerna och för att samtidigt få en djuprengörande och porsammandragande effekt. De fina är också att du efteråt får en hud som mycket lättare kan ta åt sig av de aktiva produkterna du lägger på, med tex kraftfulla antioxidanter”.


Kan peelingen skada huden?


”Ja, man kan få små sår av peelen om den hanteras fel.  Därför är det viktigt att gå till auktoriserad hudterapeut, sjuksköterska eller läkare som är utbildad inom området.

 

 

Vad ska man tänka på innan och efter behandlingen?


”Innan behandlingen bör man vänja in sig med Dermaceutics hemmavårdsprodukter ca två veckor. Studier har gjorts som visar att du får mycket bättre resultat då- linjerna var mindre djupa, mindre rodnader, mindre flagning samt jämnare hudton. Efter behandlingen ska bara Dermaceutics reparerande cremer användas i 3-5 dagar och hög solkyddsfaktor. Undvik solen ca 3 veckor efter behandlingen. Så det är perfekt att göra en kur denna årstid”!

Efter Milkpeel rekomenderas en stödjande kur med krämer från Dermaceutics
Efter Milkpeel rekomenderas en stödjande kur med krämer från Dermaceutics
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB