Startsida / Inlägg

En peeling och ett dropp, kanske?

av Petra Weiss

Skärmavbild 2015-04-25 kl. 01.06.57Sugen på att testa stjärnornas hetaste skönhetsbehandling?
Okej. Kavla upp ärmarna och var beredd på att få en nål i armen och en droppställning bredvid dig.
Vitamindropp, eller IV Therapy är nämligen den senaste skönhetstrenden som florerar runt i Hollywood just nu, och enligt företagen som erbjuder tjänsten kan ett dropp med olika vitaminer göra underverk såväl med huden som med energinivåerna i kroppen.
För cirka 2000 kronor erbjuder det New York-baserade företaget LiquiFusion ett helt gäng intravenösa dropp, bland annat mot baksmälla, för att detoxa kroppen, öka immunförsvaret eller få mer sexuell lust om du vill ha en lite roligare helg.
Är man mer intresserad av det yttre finns givetvis ett antal olika vitamincocktails som med hjälp av bland annat aminosyror och B-vitamin ska ge huden en föryngringskur.
Enligt företaget håller effekten i sig en vecka och eftersom vitaminerna injiceras ska de, enligt LiquiFusion, tas upp dubbelt så effektivt av kroppen och ge större effekt än om de smörjs på, till exempel.
Behandlingen tar 45 minuter och är alltså inget för stickrädda…

Metoden var populär redan för ett par år sedan, men fick kritik av flera läkare för att den kan orsaka hypervitaminosis, en livsfarlig överdos av vissa vitaminer som inte är nyttigt för kroppen att ha i för höga doser, till exempel D-Vitamin som i allt för höga doser kan ge problem med levern och skelettet. För snabb påfyllning av magnesium kan också orsaka extremt lågt blodtryck.
Men två år är en lång tid och nu köar stjärnorna återigen för att få sina vitamindropp. Bland andra är Madonna, Simon Cowell och Rhianna stora fan av metoden.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

Apoteket AB har nominerat vår egen Agneta Elmegård som 'Årets skönhetsskribent 2015'!
Apoteket AB nominerade 2015 Agneta Elmegård till 'Årets skönhetsskribent'!

Agneta Elmegård Alla hjärtans dag Chanel Clinique ekologisk hudvård Estée Lauder Face Stockholm Kate Moss L'Oréal Lancôme Lush MAC Cosmetics nagellack nischparfym Rosa Bandet solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop the Bodyshop Weleda

Följ på Bloglovin

 • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning och Emma Lindström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB