Startsida / Inlägg

Testat: Aquis – Japansk hårtork lanserad i Sverige

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
har47
Britta Cox från USA har en svensk mormor och Britta har utvecklat och designat Aquis.

Plötsligt en dag stod amerikanska Britta Cox i receptionen på Aftonbladet och ville prata ”en revolutionerande handduk som torkar håret fortare än kvickt”. Jag måste erkänna att jag var aningen skeptisk till den här lilla trasan, förlåt microfrottén, men jag ville ändå ge det en chans och låta svenskättade Britta berätta sin story.

Det lilla tygstycket med superabsorberande egenskaper har nämligen börjat få ett uppsving i Hollywood där hårsalonger och spa-anläggningar har börjat använda Aquis på sina kunder och när jag var i USA i maj så jag Aquis säljas lite överallt faktiskt.
– Det började ta riktig fart i USA i våras när kändisfrisören David Babaii tog in handduken till sin salong i Beverly hills och kändisar som Gwyneth Paltrow började twittra om den, förklarar Britta.

Tekniken bakom Aquis är ursprungligen en japansk uppfinning.
Tekniken bakom Aquis är ursprungligen en japansk uppfinning.

Britta som var i Japan i mitten på 90-talet såg handduken och blev nyfiken. Efter lite produktutveckling och förbättringar av microtyget tillverkar Britta nu Aquis i Korea. Till Sverige kom hårtorksduken i början på förra året genom svenska Anette Nordvall som har ett gigantiskt hårsvall.

– Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag  blev helt besatt av  torkningsförmågan och bestämde mig för att ta in den i Sverige. Har man ett långt hår som jag så är Aquis ett måste, förklarar Anette Nordvall som demonstrerar den superabsorberande hårturbanen i Aftonbladets foajé.

Anette Nordvall som tagit in Aquis till Sverige demonstrerar den superabsorberande handduken som förkortar torkningstiden av håret dramatiskt.
Anette Nordvall som tagit in Aquis till Sverige demonstrerar den superabsorberande handduken som förkortar torkningstiden av håret dramatiskt.

Aquis hårdukar är vävda av silkesfina fibertrådar med en unik Aquitexteknik som absorberar upp till åtta gånger effektivare än vanlig bomull. Den finns både som handduk och som färdigsydd turban. Jag har testat båda och först kramar jag ur all överflödigt vatten ur håret och sedan sätter jag håret i turbanen och yes, håret torkar snabbare. Och yes. håret har blivit lockigare och friskare. Så, ja. Det funkar. Kan verkligen rekommendera den här lilla tygtrasan! Trots allt!

Ett långt hår. Dock inte mitt! Foto: Aquis
Ett långt hår. Dock inte mitt! Foto: Aquis/ Charlott Eklöw

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB