Startsida / Inlägg

Fyra trender vi (tydligen) inte ska kopiera från modeveckorna

av Petra Weiss

Modeveckorna i världens glassigaste städer strösslar oss med glittriga bilder från catwalken, kändisar på front-row och stjärnspäckade partyn.
Och vi önskar alla att vi var där.
Men det finns fyra saker från modeveckorna som vi vanliga dödliga INTE bör kopiera, enligt FoxNews. Fyra trender som kan vara direkt farliga att kopiera, oavsett hur sugna vi än är….

1. Tajta jeans
Det här är inget nytt och det kommer regelbundet varningar om hur skadligt det är att klämma in underkroppen i ett par riktigt tajta jeans. Men hur farligt är det egentligen? Enligt läkaren Keri Peterson kan jeansen pressa in i nerverna i höften vilket ger känselbortfall och en stickande känsla i höfterna. Trycket mot buken kan dessutom ge sura uppstötningar. Nice! Hon avråder dock inte helt från favoritbrallorna men rekommenderar att man använder dem i korta perioder och att man tar av sig dem om höfterna börjar domna.

2. Stram tofs eller knut
Det må se hur klassiskt och tjusigt elegant ut som helst, men dina hårsäckar håller inte alls med. Om du går för ofta i strama frisyrer kan det leda till permanent håravfall. Lossa lite på tofsen så har du löst det problemet.

3. Höga klackar
Det går inte att komma ifrån att ett par höga klackar kompletterar nästan vilken outfit som helst betydligt bättre än låga sneakers. Men enligt doktor Levine kan klackarna ge ett antal problem som vrickning, stressfraktur, hammartå, smärta i nerverna och brännande känsla på fotsulorna. Hennes tips är att ta med sig ett par extra skor som du kan ha om det krisar plus att lite stretchning av fötter och vrister i förebyggande syfte kan underlätta, skriver FoxNews.

4. Shellack
Visst är det praktiskt och smidigt att inte vara rädd att förstöra nagellacket – men det kommer med en viss risk, enligt hudläkaren Eric Schweiger. Enligt honom kan regelbunden användning av shellack precis som med överdrivet solande, leda till att huden förstörs av UV-ljuset och då speeda upp händernas åldrande och göra naglarna skörare. Det kan också öka risken för cancer, varnar han i en intervju med FoxNews. För att minska riskerna med shellack tycker han att man ska göra det mer sällan samt ha på sig ett par handskar med hål för fingertopparna när handen utsätts för UV-ljuset.

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Elin Wieslander, Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB