Startsida / Inlägg

Svenska Lyx Cosmetics har skapat ett nytt akryllack – för hemmabruk

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

Ur något ont kommer alltid något gott. Lyx Cosmetic vann en strid mot läkemedelsverkat i december 2015. Striden gällde ett gellack som Lyx Cosmetics tagit fram i Tyskland som fick säljförbud.  Tillsammans med kemisten Marie Lodén bestred de beslutet – och vann. Och ur den här striden föddes – en ännu vassare produkt, enligt Tina Christander som är grundare av Lyx Cosmetics. Lackryl var född. Den enda i sitt slag. Den enda i världen i sitt slag.

Gelenaglar härdar aldrig helt utan de oxiderar och vissa akrylater flyter upp på ytan. Dessa måste man torka av. Torkar du av de här restprodukterna mot huden för många gånger kan det skapa allergier. Akrylaten  i Lackryl härdar helt efter bara några sekunder i Led-lampa och avger inga allergiframkallande ämnen, förklarar Tanja Bosikovska som är den kemiskt kunniga i företaget Lyx Cosmetics.

Tina och Tanja från Lyx Cosmetics lanserade sitt hemmakit med akrylnagellack. Är redan hooked.
Tina och Tanja från Lyx Cosmetics lanserade sitt hemmakit med akrylnagellack. Är redan hooked.

Jag har testat  det här akryl- nagelacket och jag tycker att det är helt outstanding. Jag hade dock önskat mig lite fler poppiga färger, men glansen är skitbra, akryllacket sitter flera veckor, mattas av lite på slutet, men jag tycker att det här är en kanonprodukt för under 300 kr.

Vi ville hitta ett lack som var anpassat för konsumenten. Där startade vår resa. Kemisten i Tyskland tröttnade nog på oss för det var mycket framochtillbaka innan vi var nöjda. Han blev helt vimsig men tillslut blev det väldigt bra och är så stolta över det här och att vi minimerad risken med allergier så tydligt, resonerar Tanja och Tina.

Lacrylacks hemmakit fick en Oscars av Skönhetsredaktörerna i februari
Lacrylacks hemmakit fick en Oscars av Skönhetsredaktörerna i februari
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB