Startsida / Inlägg

Ny parfym för överkänsliga – Personell

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Personell är en unisexparfym som är godkänd av Astma - och Allergiförbundet-Foto: Newsdesk
Personell är en unisexparfym som är godkänd av Astma – och Allergiförbundet                   Foto: Newsdesk

 

Under parfymfria veckan (v45) lanseras en unik parfym i Sverige, Personell, vilket är en doftfri (!) unisexparfym som låter de egna kroppsdofterna stå i centrum.

Den vackra flaskan med Personell –  innehåller endast kranvatten. Parfymen är en hyllning till våra egna dofter, men också ett sätt att uppmärksamma problemet med doftöverkänslighet hos drabbade personer.

Med Personell vill vi, tillsammans med Astma- och Allergiförbundet, lyfta problemet med doftöverkänslighet. Genom att skapa en medvetenhet om detta hoppas vi att fler tänker på att visa extra hänsyn i utsatta miljöer som till exempel i kollektivtrafiken, på skolor och när du besöker sjukvården”, säger Annika Svedberg, chefsapotekare, Apotek Hjärtat.

Parfymen lanseras i limiterad upplaga och alla intäkter går till forskning kring doftöverkänslighet. Doftöverkänslighet, sensorisk hyperreaktivitet/SHR, är relativt vanligt bland vuxna, drygt sex procent uppfyller kriterierna för diagnos. Långt fler, omkring 33 procent uppger själva att de har någon form av doftöverkänslighet, enligt Astma- och allergiförbundet.

Jag älskar flaskan! Jag kommer definitivt att köpa ett gäng sådanan här! Trots att jag älskar parfym!

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB