Startsida / Inlägg

Så fixar du Sienna Millers Ziggy Stardust-look

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Sienna Miller, 37, var inspirerad av Ziggy Stardust i samband med Met-Galan i New York där hon och använde sig av smink från Max Factor i sin makeup när poserade på den röda mattan. Glamrocklooken var skapad av Max Factors globala makeupartist Wendy Rowe.Foto Stella Picture

Skådespelerskan Sienna Miller kom till årets Met-gala i New York som en glamrockdrottning med vibbar från 70-talet. Hon bar en fantastisk klänning från Paco Rabanne som vägde flera kilo, tyngd av paljetter gjorda av rostfritt stål. Sienna Millers makeup var skapad av Max Factor:s Creative Director och globala MUA, Wendy Rowe och i senaste numret av Gala Magazine tipsar jag om hur du skapar Siennas look utifrån Wendy Rowes råd.

Basen
Så gör du: Applicera foundation över hela ansiktet ner på halsen. Använd en lätt fuktad svamp eller fingertopparna. Klappa in din foundation i huden för ett naturligt resultat.
Produkt: Foundation: Max Factor miracle touch foundation, i färgen Warm almond and beige.

Ögonen
Så gör du: Börja med den andra färgen i paletten och lägg den i innersta hörnet av ögonvrån. Den fjärde färgen lägger du på mitten av ögonlocket. Ytterst på ögonlocket lägger du en blandning av den sjätte och sjunde färgen i paletten.
Produkt: Max Factor, Masterpiece nudes eyeshadow palette golden nudes.

Ögonbrynen
Så gör du: Ögonbrynen borstas uppåt och utåt med ett ögonbrynsvax som håller formen på brynen under en lång festkväll. Brynen ska vara ljusa och ej ta fokus från ögonmakeupen.

Kajal
Så gör du: Lägg en mörk kajal närmast vattenlinjen runt ögat. Dra ut fiktiva linjer under ögat med kajalen så att det ser ut som illusionen av långa ögonfransar. Med kajalen kan du också placera en mouche i ansiktet där du önskar, för extra dramatisk effekt.

 

 

 

 

 

 

 

Rouge
Så gör du: Lägg aningen med rouge på kinderna med en pensel. Använd cirkulära rörelser för att få en rundad effekt. läggs under kindbenen och på näsan i skulpterande rörelser. På kindbenens högsta punkt lägger du sedan rouget i färgen Seductive Pink.

 

Läpparna:
Så gör du: Applicera ett läppstift som ligger nära din hudton på läpparna. Börja med en läppenna, Colour Elixir Lip Liner i färgen Brown n Nude, följ läpplinjen. Applicera läppstiftet Lipfinity Velvet Matte i färgen Luxe Nude. Läska av med papper.

 

 

Vem var Ziggy Stardust?
Ziggy Stardust var David Bowies alter ego i sånger, på scen och ibland vid intervjuer, under Bowies glamrockperiod 1972 och 1973. Ziggy porträtteras i konceptalbumet, The Rise and Fall of Ziggy Stardust och The Spiders from Mars, som en androgyn utomjordisk gitarrspelande rockstjärna som har framgång men går under på grund av fansen.
Källa: Wikipedia

 

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB