Startsida / Inlägg

Testat: Kosmetisk pigmentering hos Natural Brows

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Nytaggad! Nu sitter eyelinern där ett bra tag framöver. Precis som jag vill ha den.
Kosmetisk pigmentering är åter i ropet. Och glöm skräckexemplen från 80-talet då det var populärt att tatuera in en läpplinje i en helt annan färg än läpparnas. Nu är det subtila förändringar som gäller. Det ska inte synas. Bara anas.
En förstärkt ögonfransrad. En lätt  eyeliner eller kanske en förstärkning av den egna läppfärgen. Korrigering av ärr kring läpparna är också en vanlig kosmetisk pigmenteringsbehandling.
”Pigmenten har utvecklats över tid till det bättre. Även redskapen man använder vid den kosmetiska tatueringen är mycket bättre idag. En duktig behandlare ska bara förstärka dina egna förutsättningar. Idag handlar det inte om att förändra utseendet, bara bättra på och förstärka det du redan har”, förklarar Matilda YousefzadeganNatural Brows i Stockholm.
Jag har länge funderat på att det skulle vara praktiskt att ha en eyeliner färdig och klar varje morgon när jag tittar mig i spegeln. Och efter att ha sett flera goda exempel på väninnor beslutar jag mig för att lägga mig på britsen hos Matilda YousefzadeganClinic Divine i Stockholm.

Namn på behandlingen: Kosmetisk pigmentering

Typ av behandling? En permanent behandlingsmetod av eyeliner, ögonbryn eller läppar.

Stället jag testade på heter: Natural Brows på Clinic Divine i Stockholm

Tatueringspennan stansar in färgen med mikrovibrationer. Systemet är från Tyskland och kallas för Long Term Liner. Ta alltid reda på vilka system som används tipsar Matilda. EU har de säkraste produkterna  menar Matilda som har mer än 18 år i branschen och själv utbildar i tekniken.

Så går behandlingen till:
Innan tatueringen börjar ritar Matilda in eyelinern med en ögonpenna så att jag får se formen och färgen. När vi är överens kör det igång. Maskinen låter lite som en tandläkarborr. Matilda har ett bra handlag för det här uppenbarligen för smärtan är överkomlig. Hon arbetar snabbt och metodiskt över fransraden. Tre gånger stansas färgen in. Visst inte är det skönt, men det gör inte heller direkt ont. Det onda är över fortare än det börjat och det tar max 10 minuter. Ingen speciell eftervård behövs.

Passar dig som:  Vill ha en förstärkt ögonfranslinje, sportar mycket och inte kan använda så mycket smink. Är allergisk eller har genomgått cancerbehandling och tappat alla fransarna eller brynstrån.

Kontraindikationer: Inga. Det kommer inget blod och tatueringen är väldigt ytlig. Resultatet håller i 2-3 år, sedan kan man behöva fylla på.

Kostar: Från 1800 kr beroende på klinik.

Bedömning/resultat:  Resultatet blir fantastiskt, precis som jag ville ha det. En tunn fin linje precis längs franskanten. Varken mer eller mindre. Matilda arbetar efter försiktighetsprincipen. Hellre för lite än för mycket. Vill man ha en tjockare eyeliner får man komma tillbaka. Ett tips är att vara noga med efterforskningen innan man väljer kliniker. Välj alltid en kosmetisk tatuerare som använder EU-certifierade pigment och som har dokumenterade utbildningar bakom sig, färgen sitter ju flera år så var noga med vem du går till.

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB