Startsida / Inlägg

Förändra världen med Lush: Välj Charitypot

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

Om man nu ska köpa en ny hudvårdsprodukt till sig själv eller annan så kan den ju lika bra gå till något som hjälper andra. Vem vill inte göra gott? Och rätt? Det måste vara världens bästa försäljningsknep. Dessutom känns grejen med att fluffa, plötsligt lite mindre egoistisk.

Från och med den här veckan kommer Lush – Fresh Handmade Cosmetics att stödja Tinnerökliniken, Forska utan Djurförsök och Urbergsgruppen via försäljningen av Charity Pot.

Gör smarta val när du handlar så kan du faktiskt påverka.
Gör smarta val när du handlar så kan du faktiskt påverka.

Charity Pot är en bodylotion med rättvisemärkt kakaosmör och mandelolja. Den passar alla hudtyper och är särskilt bra på känslig hy. Och det bästa av allt; All försäljning (utom momsen) går oavkortat till välgörande ändamål. Katjing!

Varje år väljs olika hjälporganisationer ut som får ta emot pengar.
Varje år väljs olika hjälporganisationer ut som får ta emot pengar.

Varje år väljs upp till 5 organisationer ut inom områdena Miljöskydd, Djurskydd och Mänskliga Rättigheter. Gemensamt för dessa organisationer är att de alla strävar efter att komma åt grundproblemet inom den fråga de jobbar med. Att skapa positiv, varaktig förändring.

Nadine Bergquist, ansvarig för Charity Pot på Lush Sverige beskriver ett av företagets val, Urberget.

”Urbergsgruppen verkar för naturens och lokalbefolkningens rätt att behålla och skydda sina långsiktiga livsförutsättningar (mark, vatten, natur och kultur) nu och för framtiden. Föreningen har ett särskilt fokus på Urskog, Urvatten, Urfolk och Ursprung kopplat till ett aktivt bevarande av själva marken – urberget. ”, berättar hon.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Sephora solskydd spf sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Mattias Kling, Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB