Startsida / Inlägg

Shoise: Fantasifulla skor med mening

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Svenska Shoise leker gärna med fantasin och hållbarhet i snygg förpackning. Foto: Suzanne Emanuelsson Styling: Bahareh Ardakani Make up: Regina Törnwall Hår: Philip Fohlin Stylist assistent: Martin Petersson Model: Sara L, Stockholmsgruppen
Svenska Shoise leker gärna med fantasin och hållbarhet i snygg förpackning. Här skorna ”Slate stone” i handgarvat skinn och återvunnenFoto: Suzanne Emanuelsson, Styling: Bahareh Ardakani, Make up: Regina Törnwall, Hår: Philip Fohlin, Stylist assistent: Martin Petersson Model: Sara L, Stockholmsgruppen

Konst och skor hör ihop om du frågar göteborgstjejerna Petra Högström och Matilda Maroti. Frågar du mig så ser jag likheter med Alexander Mc Queens fantasifulla catwalkskor som kom i början på 00-talet. Som liknade inget annan man sett dittills.

Tjejerna gillar återvunnet material som gummi, stål, trä, keramik och handgarvat skinn. Färgat med naturens egna kemiska föreningar. Inget skit alltså. Gillar deras skor ”Cutting edge” eller ”kottarna”, gjorda av hyvlad bambu.

Bambuskorna "Cutting edge".
Bambuskorna ”Cutting edge”.
Shades of opacity är gjorda av plexiglas. För hand! Foto: Suzanne Emanuelsson Styling: Bahareh Ardakani Make up: Regina Törnwall Hår: Philip Fohlin Stylist assistent: Martin Petersson Model: Sara L, Stockholmsgruppen
Shades of opacity är gjorda av plexiglas. För hand! Foto: Suzanne Emanuelsson
Styling: Bahareh Ardakani, Make up: Regina Törnwall, Hår: Philip Fohlin
Stylist assistent: Martin Petersson Model: Sara L, Stockholmsgruppen

Vill ni ta en titt på skorna live, ska ni bege er till MOOD:s Galleria i Stockholm där duons skor finns att beskåda i en utställning. Passa på, utställningen pågår till den 30 juni!.

Apoteket AB har nominerat vår egen Agneta Elmegård som 'Årets skönhetsskribent 2015'!
Apoteket AB nominerade 2015 Agneta Elmegård till 'Årets skönhetsskribent'!

Agneta Elmegård Chanel Clinique ekologisk hudvård Estée Lauder Face Stockholm Kate Moss L'Oréal Lancôme Lush MAC Cosmetics nagellack nischparfym parfym Rosa Bandet solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop the Bodyshop Weleda

Följ på Bloglovin

Senaste inläggen
 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning & Erik Melin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB