Startsida / Inlägg

Hajpad guldmask släpps i Sverige

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
goldmask.14
Fullsmackad med ingredienser som peridot, koffein, hyaluronsyra och glycerin. En riktig fuktbomb.

Nu är den äntligen här. Peter Thomas Roths guldmask, 24k Gold Pure Luxury Lift & Firm Mask. Det började med att den amerikanska tidskriften Peoples skönhetsredaktör skrev om masken. Innan guldmasken ens hunnit lämna pallarna i fabriken i New Jersey brakade helvetet lös på Peter Thomas Roths kontor på Manhattan i New York.

Han berättar om tumultet för mig när jag besöker hans kontor uppe bland molnen.
Det där kommer vi aldrig att göra om. Berätta för en skönhetsredaktör om en produkt som inte är släppt på marknaden ännu. Vilket liv det blev. Vi blev fullständigt nerringda av människor som ju ville köpa guldmasken. Och vi kunde inte leverera. Vilket aber, berättar han och skakar på huvudet.

Men nu är den äntligen ute. I Sverige lanserades den i dagarna. Och folk verkar villiga att betala för rent guld som spolas ner i vasken efter 5-10 minuter på huden. För masken är fullproppad med kollodialt guld som ska boosta huden, verka uppstramande och ge huden lyster. Som ett trollspö ungefär, men varför just en guldmask?
Det här är den lyxigaste produkten vi har släppt hittills, vi hörde att det fanns en efterfrågan efter den här typen av produkter och då tog vi fram den”, förklarar Peter Thomas Roth som är bördig från Ungern och med en problemhy som ständigt driver honom till nya innovationer.

24k Gold Pure Luxury Lift & Firm Mask kostar 795 kr för 150 ml och folk är beredda att betala. Produkten säljer slut hela tiden
24k Gold Pure Luxury Lift & Firm Mask kostar 795 kr för 150 ml och folk är beredda att betala. Produkten säljer slut hela tiden

Men vad gör du guldmasken med ens hy?
Förutom att guldet låser in fukten i huden så förhindrar det kollodiala guldet att elastinet bryts ner i huden. Koffeinet i produkten stimulerar huden och stramar upp den. Glycerin och Hyaluronsyran är fuktinlåsande ingredienser som gör att huden plumpas upp. Men den innehåller inte bara guld. Den innehåller också halvädelsenen peridot som är rik på magnesium och som förhindrar cellnedbrytning”, förklarar han och i samma sekund ställer Peter Thomas Roths assistent, Tippi Butler, fram en laboratoriebricka med alla ingredienser. I Sverige säljs bland annat guldmasken på beauty.theyouway och han förklarar att masken passar alla hudtyper.

Varför har ditt märke blivit så framgångsrikt i Sverige?
Åh, jag tror att det är för att vi är så tydliga i vad vi gör. Vi talar om vad våra produkter gör för något. Vi är ärliga och vill se resultat. Det är ju det som all hudvård handlar om idag. Du vill se resultat.Sedan tror jag att de fina förpackningarna tilltalar kunden. De är moderna och tidsenliga. Jag har ett duktigt team som arbetar hos mig”.

Peter Thomas Roth på sitt kontor i New York. Foto: Agneta Elmegård
Peter Thomas Roth på sitt kontor i New York. Foto: Agneta Elmegård
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB