Startsida / Inlägg

Stjärnornas galna Oscarsfix!

av Petra Weiss

Microtox, Cougar temples, laser, fillers och fettfrysningar.
När stjärnorna gör sig redo för att glida ut på röda mattan spar de inte på krutet.
Vi har spanat in vad Hollywoods grädda gör för att vrida tillbaks tiden inför Oscarsgalorna.

”Sprinkles”
Hollywoods filmproducenter har tröttnat på sina stjärnors stelfrusna ansikten och hotar med sparken om de inte kan röra på pannor och kinder. Men det betyder inte att kändisarna vill sluta helt med sin älskade botox.
I stället har en metod som kallas för ”Sprinkles” eller ”Microtox” dykt upp, vilket är en teknik där minimala doser av nervgiftet injiceras på flera ställen i ansiktet i stället för större doser på några få punkter. Resultatet blir mjukare och ansiktet går att röra som vanligt men rynkorna är mindre framträdande.
– Alla har det! avslöjade Robin Wright, 47 i en intervju.
Gwyneth Paltrow, Sharon Osbourne och Jennie Garth är några av de som erkänt att de testat.

machine

Ultherapy
Allt fler drar sig för att göra ett traditionellt ansiktslyft med kniv – även stjärnorna. I stället söker de snällare alternativ som ger ett ”osynligt” lyft, som Ultherapysom med hjälp av ultraljud stimulerar tillväxten av kollagen och ger huden ett lyft. Courtney Cox sägs vara ett stort fan av just den här metoden trots att den kan vara aningen smärtsam.

sparklingicecubes-wide

Fettfrysning
Även stjärnorna äter för mycket och motionerar för lite ibland. Ett snabbt, dyrt och smärtsamt knep att få till den slankare linjen igen är att helt sonika frysa bort fettet på just de områden där det putar ut lite för mycket. En metod är norska SmartMelt 3+ som fryser bort fettet och därefter stramar upp huden med radiofrekvens och lipolaser. Christina Aguileras nya slanka figur sägs vara ett resultat av just fettfrysning.

Cougar temples
Ögonbrynen har en skum tendens att trilla ner med åren och hamna betydigt närmare ögonen än tidigare. Det gör att ansiktet ser tröttare ut. Det motverkas antingen med en dos botox eller med en filler ovanför brynen.

Fillers
När skådespelerskan Kim Novak klev ut på scenen under Oscarsgalan förra året hördes förskräckta flämtningar från publiken. Experter spekulerar i om hennes svullna hamsterliknande ansikte är ett resultat av för mycket fillers som injicerats för att fylla ut rynkor och slapp hud. Måttligt använd är metoden dock mäkta populär i Hollywood för att ge ett mjukare intryck, ge hela huden en fuktboost eller för att fylla ut djupa fåror och lyfta kindben och få plutiga läppar. Madonna, Megan Fox och Jennifer Lopez sägs använda metoden ofta.

Vitamininjektioner
Många stjärnor är besatta av att få vitamin B12 injicerat direkt i blodet för att få energi och minska risken för baksmälla lagom till Oscarsfestligheterna.
Förra året twittrade Rihanna ett foto där hon sitter med armen kopplad till en droppställning med vitamin B12 strax före Grammy Awards. Även Madonna, Rita Ora och Cara Delevingne får injektioner regelbundet.

Tandblekning
Klassikern håller fortfarande och dagarna före galan köar stjärnorna för att få en tandblekning. Populärast är tandblekningar som görs på salongen och bara tar en timme.

Peelingar
Makeup räcker inte för att få huden att skimra inför fotografernas blixtar. Peelingar av olika slag trollar bort döda hudceller och ger en bättre grund för makeupen och får huden att se felfri och yngre ut. Rachel Weisz, Emma Stone, Michelle Williams och Sofia Coppola är trogna fans.

Laser
Jennifer Aniston och Kim Kardashian har båda erkänt att de är besatta av att jämna till huden med så kallad Fraxel. Behandlingen är smärtsam och kräver bedövningssalva men resultatet är fantastiskt och metoden tar bort fläckar, smårynkor, små ärr och stramar upp huden.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Emma Lindström och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB