Startsida / Inlägg

Regeringen föreslår åldersgräns på solarier

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Sambandet mellan utvecklande av hudcancer och solariebruk är statistiskt bevisat.
Sambandet mellan utvecklande av hudcancer och solariebruk är statistiskt bevisat.

Regeringen vill inte gå så långt som de har gjort i Australien med att förbjuda kosmetiska solarier i Sverige. Men regeringen förväntas i höst ta ett beslut om en 18-årsgräns för att få ner antalet hudcancerfall i landet.

Anledningen är att barns hud är känsligare för uv-strålning och att brännskador är extra skadliga under barn- och ungdomsåren. Förslaget kommer dock inte gälla för medicinska solarier och ska nu ut på remiss fram till 30 september.

Hudcancer är alldeles för vanligt och den cancerform som ökar mest i Sverige. Det är oerhört viktigt att vi skyddar barn och unga från onödig UV-strålning från solarier”, skriver klimat- och miljöminister Åsa Romson på regeringens hemsida.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB