Startsida / Inlägg

6 heta skönhetstrender 2017 – enligt Pinterest

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Inga stylingverktyg tack! BIld: Pinterest
Inga stylingverktyg tack! BIld: Pinterest

Fotografibibliotekstjänsten – Pinterest – har listat 100 trender som de tror kommer att dominera världen nästa år. Ur dem har jag valt ut 6 trender som Pinterest tror kommer att vara 2017 års största beautytrender. Rapporten tas fram varje år för att hjälpa aktörer i skönhetsbranschen att förstå köpare och användare bättre, och försöka förstå vilka produkter de kommer att föredra. Viktig spåkula alltså!

Askiga färger i ombrestyle är en kommande trend... källa: Pinterest
Askiga färger i ombrestyle är en kommande trend… källa: Pinterest

Ashes to ashes, dust to dust – Aska i håret

Grått har vi sett länge, gul och koppar också. Men nu är det aska som gäller eller kanske rättare sagt. Askiga färger. Kalla blonda. Bort med guldet ur håret (snyft!). Gissar att silverschampona kommer att booma?

Kalla duschar tack. Dra ner på värmen!
Kalla duschar tack. Dra ner på värmen!

Kalldusch – nu drar vi ner temperaturen

2017 kommer vi att vrida ner temperaturen avsevärt i duschen. Tveksamt dock om det gäller den norra hemisfären där vi ju duschar varmt för att vi har det kallt… Men som LOHAS-anhängare gillar jag idén ur hållbarhetsperspektivet. Att duscha kallt anses ge flera hälsovinster – förbättrar cirkulationen, stärker immunförsvaret och sägs öka ämnesomsättningen.

Produkter som är avsedda att löddra i kallare vatten eller bidra till att göra kalla duschar mer uthärdlig spås därmed bli populära hos konsumenterna nästa år. Vad kan det vara? Värmetvål? Spekulerar bara!

Stylingverktyg i håret? No no

Att inte använda värmeverktyg i håret kommer att minska. Kanske för att det läggs upp allt fler naturliga hår på pinterest (en gíssning, ha ha!). Konsumenter kommer att efterfråga verktyg eller hjälpmedel som kräver liten eller ingen användning av hårtorkar. Så vi kanske får se torrschampo, saltsprayer och pomador en masso, som kommer att fixa barret framöver?

Microblading är hett. Bild från TeamUs Education
Microblading är hett. Bild från TeamUs Education

Microblading – snittat och klart

3D bryn eller microblading. Kärt barn har många namn. I kölvattnet ur trenden av att ha tjocka välmående ögonbryn kommer nu microbladning att öka dramatiskt. metoden innebär att man skär tunna smala snitt i huden och lägger i färg så att det ser ut som riktiga strån. Metoder ska se mer naturlig ut än tatuerade bryn, men frågar du mig så håller jag inte med. Har ännu inte sett något riktigt bra exempel som inte ser fejkat ut. Övertyga mig gärna! Någon? Den här trenden motsäger ju  naturliga hårtrenden… ska man se ut som älva i håret och en drake i brynen? Bra konstigt!

Kromnaglar is the shit! Bild från Glamour nails
Kromnaglar is the shit! Bild från Glamour nails

Kromnaglar – en spegling av framtiden

Spegeleffekter på naglarna har ju redan boomat. De ses redan i en mängd olika metalliska färger på Pinterest och Instagram och nästa vår ser vi dem även på tånaglarna var så säker!

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Emma Lindström och Elvira Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB