Startsida / Inlägg

Infuzion System – filler utan nålar på Skin Plan

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
infuzionsystem
Någonting ur filmen Star Wars? Nej, Infuzion System. Martina Richter från Skin Plan berättar om tekniken som är utvecklad av franska plastikkirurger för att hudföryngra hyn utan injektioner

Jag har varit på Skin Plans utbildningscenter och testat deras senaste nyhet, Infuzion system. Det är en alternativ ansiktsbehandling som slussar ner fraktionerad hyaluronsyra i huden utan att använda nålar. Istället använder man ström för att slussa ner godsakerna som plumpar upp huden.

Efter tredje behandlingen ser man bäst resultat, för då är huden som mest mättad. Bäst resultat har jag sett på personer som har mörka ringar under ögonen och på läppar som blir naturligt påfyllda utan att se behandlade ut,  berättar Martina Richter som tagit in Infuzion System i Sverige.

DEt finns två storlekar på den patenterade keramiska kulan som ska penetrera ner hyaluronsyran i huden med hjälp av ström
Det finns två storlekar på den patenterade keramiska kulan som ska penetrera ner hyaluronsyran i huden med hjälp av ström

Jontoforestekniken, som Infuzion System behandlingen bygger på,  är en välkänd behandlingsmetod inom hud- och sjukvården där man med hjälp av en tillfällig elektromagnetisk retning, ökar hudens genomsläpplighet så att hyaluronsyran kan penetrera ner djupt i huden,

Det här är nog den bästa estetiska metoden som jag jag har sett hittills.  Utan att behöva ta till nålar kan du få fantastiska resultat. Det är från början franska plastikkirurger som tagit fram infuzion, men metoden har inte fått så mycket uppmärksamhet som den förtjänar – tills nu, förklarar Marina Richter.

Jontoferesmetoden är välkänd inom hudterapin och innebär att du jordar dig själv genom att hålla i en stålstav för att jorda dig när strömmen förs genom huden
Jontoforesmetoden är välkänd inom hudterapin och innebär att du jordar dig själv genom att hålla i en stålstav för att jorda dig när strömmen förs genom huden

Testprotokoll:

Namn på behandlingen: Infuzion System 

Typ av behandling? Fillerbehandling utan nålar

Stället jag testade på heter: Skin Plan, utbildningscenter på Östermalm.

Så går behandlingen till: Behandlingen startar med att huden decificeras. Sedan förs en pistolliknande maskin över ena ansiktshalvan utifrån ett speciellt mönster. Med hjälp av med en keramisk kula i mynningen och en elektrisk stav i högerhanden bildas en faradisk ström som ska slussa ner hyaluronsyran ca 3 millimeter ner i huden. Terapeuten arbetar med en så kallad jontofores ( Iontophoresis på engelska).

Passar dig som: Är rädd för nålar men ändå vill testa en hyaluronbehandling. Ska också fungera bra på handryggar och för att boosta öronsnibbar som tappar formen med ålderm.

Kostnad: 1 900 kr per gång. Terapeuten föreslår en kur på tre gånger, men en veckas mellanrum. Sedan halvårsvis ”påfyllning ”.

Bedömning/resultat:

Jag trodde ärligt att det här inte skulle funka så bra som det gjorde. Efter första gången såg jag typ ingen förändring mer än att huden kändes väldigt återfuktad. Det jag märkte första gången var att, på ett ställe där jag hade en torrhetsutslag var fnaset borta dagen efter och har därefter aldrig kommit tillbaka.

Men efter andra gången såg jag tydliga resultat i spegeln. Speciellt på läpparna som Martina körde extra mycket på. Jag fick tillbaka amourbågen på läpparna. Behandlingen kändes ingenting, möjligen lite småpirr på vissa  extra torra ställen och första gången fick jag metallsmak i munnen när kulan körde över läpparna. Men inte andra gången. Det här kommer jag definitivt att göra igen. Är hooked faktiskt.

screen-shot-2017-01-06-at-17-35-36
Finfördelad hyaluronsyra förs in i en ampull som fästs på ”pistolen”. Hela behandlingen tar mindre än en timme.
Jag ser tydliga förbättringar i huden efter en behandling. Här är min högra sida behandlad. (er vänstra). Jag tycker att man ser det tydligt på kindbenet. läppen och ögonområdet.
Jag ser tydliga förbättringar i huden efter en behandling. Här är min högra sida behandlad. (er vänstra). Jag tycker att man ser det tydligt på kindbenet. läppen och ögonområdet.
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB