Startsida / Inlägg

Vita Liberata släpper nyheter

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Vita Liberata presenterade flera nyheter under Daisy Beatys skönhetskonferens i Bath, England
Vita Liberata presenterade flera nyheter under Daisy Beatys skönhetskonferens i Bath, England

Det är andra dagen på Daisy Beautys skönhetskonferens i Bath, England. Och först ut var Katarina Engelholm från Christian Hallberg Scandinavia AB som företräder det ekologiska BUS-företaget Vita Liberata.

Vita Liberata startade av irländskan Alyson Hogg 2003 och deras spray-tanning finns nu på ett tjugotal salonger i Sverige.

Nya Blurprodukter (innehåller ingen bus, i fem nyanser är nyheter hos Vita Liberata
Nya Blurprodukter (innehåller ingen bBUS), i fem nyanser är nyheter hos Vita Liberata.

Nu har  Vita Liberata släppt tre nya produkter. Ansiktsprodukterna skin finish (5 nyanser). Blurprodukten för kroppen kommer också i fem produkter, en ny spray som heter Invisi som är en foaming tan water med ginkobiloba, hyaluronsyra, hydroliserad silke och hallonfröolja.

Vita Liberala har nu fyra olika bus-lotions, fyra bus-mousse, två vårdande makeup-serier. som serum, nattmasker och pressat puder: Pudret var det första på marknaden (Trystal) som vunnit flera innovationspriser. De har även tre olika spf 50-produkter i sitt sortiment. Vita Liberata jobbar med ett speciellt doftsystem för att minska den karakteristiska BUS-doften som blir av den kemiska reaktionen med de döda hudcellerna på huden.

Vita Liberatas BUS-produkter innehåller mellan två till tolv procent av BUS- ingrediensen DHA (Dihydroxylacetone) utvunnet ur ekologiskt odlade sockerrör.

Ju högre gradantal desto brunare. Går man över tolv procent kan du bli orange i hudtonen och det vill man ju undvika, Det ska se ut som om du har varit på semester. Brun utan sol idag är lika mycket hudvård som det är en kosmetisk produkt.”, säger Katarina Engelholm.

img6319.jpg

Tro det eller ej, men det spelar även roll vad du äter och vilken proteinhalt du råkar ha vid tillfället som du applicerar en BUS-produkt.

Du kan gå på mediciner som gör att du inte reagerar på DHA. Det beror också på var du är i menscykeln. Det handlar om proteinhalten i huden som ska vara hög för att reagera med DHA.  Har du varit ute och festat till klockan 5 på morgon och ska spraytanna dig, kommer du inte få något resultat alls eftersom kroppen håller på med en utrensningsprocess”, upplyser Katarina Engelholm.

Vad är brun utan sol?

DHA (Dihydroxylacetone) tillverkas från vegetabiliskt glycerin som finns i sockerbetor och sockerrör och är ett naturligt sockerämne. Läs här om den medicinska upptäckten och ”Maillardreaktionen” som ledde fram till dagen brun utan solbehandlingar.

Katarina Engelholms brun utan sol-tips för ett lyckat resultat:

Peela huden ordentligt dagen före en b-u-s-behandling, minst 24 timmar innan appliceringen.

Kvällen innan smörjer du in kroppen med en torr olja som inte ger en fet hinna utanpå huden.

Använd speciella handskar som du fördelar B-U-S-krämen med om du gör behandlingen hemma.

Var försiktig med hårfästen, knogar, ögonbryn och leder. Där sugs DHA-upp extra lätt och du kan bli flammig.

Tvätta händerna noga efter behandlingen!

img6318.jpg
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB