Startsida / Inlägg

Henry Rose – Michelle Pfeiffer släpper parfym tillägnad sina barn

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Henry Rose parfymerna är godkända av Environmental Working Group för att vara säkra och utan skadliga tillsatser

Henry och Rose är namnen på skådespelerskan Michelle Pfeiffers barn. Nu släpper hon fem parfymer tillägnade sonen och dottern och har döpt doftkonceptet till – Henry Rose. Dofterna har hon tagit fram tillsammans med parfymörerna Yves Cassar och Pascal Gaurin som båda gjort dofter åt Christian Lacroix och Calvin Klein tidigare.

Namnen på parfymerna Dark is night, Fog, Last night, Torn och Jakes House låter nästan som titlarna på skräckfilmer, men de avslöjar något helt annat. Michelles önskan om transparens.

Michelle Pfeiffer följer efter trenden där kändisar startar ett eget skönhetsmärke/parfymmärke.

hemsidan för parfymmärket Henry Rose kan man läsa att Michelle initialt ville starta ett parfymmärke som var ekologiskt men i samtal med Environmental Working Group kom hon fram till att i flera fall är det bättre att ta fram syntetiska molekyler som är mer stabila och mindre reaktiva och dessutom skonar växter och djur. Så  därför blev det en Clean Beauty-parfymlinje istället. Parfymerna är EWG verifierade Cradle to Cradle certifierade. Det senare innebär att man strävar efter så lite avfall som möjligt och har återvinning i fokus.

Det började när jag blev mamma och jag blev mer och mer uppmärksam på vilka produkter jag ville använda. Jag kunde inte drömma om att applicera någonting på huden som skulle kunna vara potentiellt giftigt för mina barn så jag gav upp parfymer hel och hållet. Men jag saknade känslan av att bra parfym så jag bestämde mig för att om jag ska bära en högkvalitativ, men ren parfym så måste jag göra den själv”.

Det var dessutom en stor utmaning för parfymörerna eftersom Michelle Pfeiffers krav på renhet minimerade listan från 3000 ingredienser till bara 300, och därför innehåller parfymerna inte överdrivet många och komplexa toner.

Flacongerna är gjorda av 90 procent återvunnet glas. Knoppen är av komposterbar soja och överskottet går till hjälporganisationen Heifer International, som hjälper bönder på Haiti att återuppbygga sin verksamhet.

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB