Startsida / Inlägg

Så räddar du sommarhåret

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Blake Lively. Foto: Getty Image

Har det blivit för mycket sol och salta bad i sommar?

Lugn. Det går faktiskt att rädda ditt slitna sommarhår. Men det handlar mycket om att förebygga.

I senaste numret av Gala Magazine fick vi tips av David Glover, internationell hårstylist och Creative Director på Martinsson King, om hur man ska tänka om håret tappat allt sting.

David Glover är Creative director på Martinsson King

Hur tar man hand om sommarhåret på bästa sätt?
Tänk på håret som du gör med huden när du är på stranden – skydda och sedan återfukta. Bästa skyddet för håret är en solhatt. Det finns specifika solskydd för håret men en sjal runt håret är det bästa skyddet.”
Vad är ett absolut no no för håret under soliga beachdagar?
Att du glömmer att skydda håret från solen eller slarvar med att skölja ur saltvattnet ur håret efter badet. Tänk likadant med håret som med huden när du solar och badar. Skydda för att inte skada.

Går det att reparera skadat hår?
Ja, absolut! Man kan göra mycket hemma med inpackningar och bra produkter. Bäst är att använda hår och stylingprodukter som är skräddarsydda för just ditt hår. Be din frisör om råd och följ dem.
Du är frisören bakom det svenskproducerade märket Martinsson King. Vad är unikt med märket?
Vi ville göra ett minimaliskt hårmärke med få men fungerande ingredienser som inte skadar miljön. Serien består av fem produkter som kan blandas utifrån vilket effekt man vill uppnå. Alla Martinsson King-produkter är fria från parabener, sulfater, silikoner och de är veganska”.
Du har haft catwalkuppdrag för Versace, Alexander McQueen och Tom Ford. Vad är det för hårtrender som kommer i höst?
”I höst handlar allting om texturen på håret. Det är trendigt att ha ett friskt och ostylat hår som inte är tämjt av tunga stylingprodukter. Tänk minimalism och enkelhet när det gäller håret. Refresh i stället för restyle.”

I varje nummer av Gala Magazine får ni handfasta tips om hur man blir den bästa varianten av sig själv.

Skönhetsredaktörernas val:
Aveda, softening leave in treatment. Körsbärsdoftande serum som återfuktar, skyddar, dämpar frizz och stylar håret på samma gång. Med sötmandel- och moringaolja. Mums för håret. 320 kr/ 150 ml. lookfantastic.se

Tips: Olaplex släpper i höst sin sjunde produkt med den patenterade unika tekniken som sammankopplar svavelbindningarna i håret. Den här gången är det en hårolja med den speciella molekylen som lanseras i september. Applicera en liten mängd i handdukstorkat eller torrt hår. Olaplex7 bonding oil, hårolja. Pris ej fastställt ännu.

Olaplex7, bonding oil, är företagets sjunde mirakelprodukt med den patenterade aktiva ingrediensen, Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate.

 

Skonsam borste som kan användas i vått hår utan att det skadas, HH Simonsen, Wet brush morrocan flex dry pink, 229 kr. bangerhead.se

Danska HH Simonsen gör bra borstar som är skonsamma mot håret

Brittiska Herbal Essence återlanserar sina produkter i Sverige under sensommaren. Kokosmasken Coconut milk ger tillbaka det som ett torrt hår förlorat. Spänst. 59 kr/250 ml. Säljs i dagligvaruhandeln.

Brittiska Herbal Essence uppdaterar sitt innehåll och återlanserar sina produkter i Sverige i höst
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB