Startsida / Inlägg

Åtta svenskor som gör skillnad inom skönhetsbranschen

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Angelica Wessel från Stockholm ligger bakom märket Kudu som arbetar med lokal produktion i Sydafrika. Foto: Kudu Cosmetica.

Idag är det den internationella kvinnodagen och då ska vi lyfta kvinnor som gör framgång inom skönhetsbranschen. Och i Sverige är de inte svåra att hitta! Även om de inte är hemma så ofta…Flera av dessa svenska beautyentreprenörerna ger dessutom eko i internationella sammanhang. Här är åtta  svenskor som vi vill lyfta lite extra en dag som den här!

Angelica Wessel är grundare av hudvårdsserien Kudu Cosmetics och hennes produkter på temat ”Less is more” har blivit uppmärksammad i internationella modemagasin som Tatler och Vogue.

”Det är väldigt smickrande att vara med i stora internationella publikationer men det känns lika bra att få positiv feedback från kunder som skriver till oss och berättar om hur våra produkter verkligen gör en stor skillnad i deras hudvårdsrutin. Vår hemlighet låter dock ganska tråkigt, hårt arbete, research och massor av experimenterande”.

Gabriella Elios gör succé med sina lösfrallor, Sweed, i Hollywood. Bild från Sweed

Redan 2016 fick makeupartisten Gabriella Elio en Beauty Oscar för sina innovativa lösögonfransar Sweed Lashes. Föga anade vi då att hon skulle ta över hela röda mattan i Hollywood med sina lösögonfransar. Nu senast bar Kim Kardashian hennes lösögonfransar på den riktiga Oscarsutdelningen i Los Angeles.
” Som makeupartist så blir jag mer star struck av självaste makeup artisten som utfört arbetet än stjärnan som bär mina fransar. Det är så mycket coolare när man vet att de bästa makeupartisterna i världen väljer Sweed”.
Cirkeln är sluten. Vad mer behöver vi säga?

Emma Wiklund fotograferad av Angelica Söderberg för Aftonbladet

Emma Wiklund, är supermodellen som startade hudvårdsmärket Emma.S när den internationella modellkarriären var över. Tillsammans med duktiga svenska kemister har hon utvecklat flera relevanta hudvårdsprodukter för skandinaviskt utsatt hy. Dessutom ligger Emma Wiklund bakom flera fina dofter under eget namn.

Mette Picaut är en av Sveriges mest prisade hudvårdstillverkare och före detta fotomodell. Bild Mette Picaut Skincare

Mette Picaut är också före detta modellen som jobbade mycket i Japan innan intresset för ekologiska krämer tog över och hon startade sitt eget hudvårdsmärke M Picaut Swedish skincare. Mette kammar hem priser efter priser för sin hudvård och har bland annat har vunnit utnämningar i Swedish Beauty Awards, Daisy Beauty Awards, Beauty Shortlist Awards och vår egen prisutdelning Beauty Oscar 2019.

Martina Richter har ett patent på en solvårdsprodukt som är värt att uppmärksamma. Bild från New Medic Era

Martina Richter – är en föregångare inom den estetiska skönhetsbranschen där hon flera år arbetat för att rensa upp bland oseriösa aktörer. Dessutom är hennes eget skönhetsmärke Skin Plan, efterfrågat långt utanför Sveriges gränser.

Orkide är en frisk fläkt inom svensk hudvård som inte räds att säga vad hon tycker. Foto Skönhetsredaktörerna

Shidrokh ”Orkidé” Ghawami – är hudterapeuten som skapat ett hudvårdsmärke som heter Cool Derma Stockholm och hon är en pigg uppstickare bland nyetablerade skönhetsmärke  i Sverige – fast besluten om att ändra folks hudvårdsrutiner till det bättre, med aktiva och spännande ingredienser.

Linda Hallberg är en av Sveriges coolaste influencer och en viktig aktör inom vegansk makeup. Bild från Lindas hemsida.

Linda Hallberg – En av Sveriges största makeupinfluenser med en fanbase från hela världen. Linda Hallberg släpper ständigt relevanta och spännande makeupprodukter som gör gråa möss till vackra älvor.

Gucci Westman bördig från Varberg gör succé i Hollywood. Bild från Westman Atelier

Gucci Westman – Från Varberg till resten av världen. Gucci föddes i Kalifornien men är uppväxt på den svenska västkusten. Nu piffar hon Hollywoodkändisar och popstjärnor medan hon filar på nya intressanta makeupprodukter i sin nyligen släppta makeupserie –Westman Atelier.

 

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB