Startsida / Inlägg

Mesoduo – boostar huden utan nålar

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Mesoduobehandlingen bjöd på en ”Åh-fan upplevelse” när jag lade före och efterbilden på behandlingen bredvidvarandra. Kindknotorna är tillbaka.

Mesoduo är en ny behandlingsmetod med rötterna i Sydkorea som just lanserats i Sverige. Det är en liten apparat som slussar in näringsämnen i huden med en speciell teknologi som heter elekroporation.
”Alla vill ju inte ta till nålen för att uppnå resultat. Då är detta en ofarlig metod att återfukta huden utan injektioner eller konvalescens”, förklarar Miriam Ovesen, undersköterska och utbildare på Mimass.

Miriam Ovesen på Mimass AB i Täby

Mesoterapi är egentligen inget nytt. Det har funnits i utbudet hos hudterapeuter i flera decennier. Men kruxet har sedan länge varit att få in de lågmolekylära näringsämnena och hyaluronsyrorna djupt ner i huden – där de ska göra nytta. Länge har man varit hänvisad till injektioner med massor av stick i huden. En ganska plågsam behandling där traditionella injektionsbehandlingar kan skada omkringliggande vävnad.
Vi ser en ökad efterfrågan av behandlingar som jobbar för att stärka upp hudens egen fysik och hälsa och som jobbar i synergi med hudens egen balans”, säger Miriam Ovesen, undersköterska och utbildare på Mimass, företaget som tagit in Mesoduoapparaten till Sverige.

Mesoduoapparaten slussar in serum med en teknik som kallas för elektroporation , en teknik som fick Nobelpris 2003 och som främst används inom medicinska behandlingar i sjukvården. En teknik som är  1500 gånger mer effektivt än klassisk jontofores.

Det pirrar och sticker när maskinen glider över huden. Speciellt när maskinen närmar sig ögonområdet. Då känns det som om man fått tics. Men det är inte obehagligt.
”Man jobbar bara 10 minuter på varje ansiktshalva. Sedan är huden fuktmättad och kan inte ta emot mer av de behandlande serumet”, förklarar Miriam Ovesen som tillägger att området på halsen och käkpartiet är populärt att behandla.

Mesoduomaskinen jobbar med tre olika teknologier för att slussa ner näringsämnena i huden och få dem att stanna i dermis, de mellersta av hudens tre skikt.
Elekroporation är den mest potenta teknologin. Den kan liknas vid en mikrostimulering av huden som öppnar små kanaler i cellmembranen så att näringsämnena kan slussas in. Långsam radiofrekvens, är den andra. En teknologi som värmer upp huden till 35 grader och gör den mer mottaglig för näringsämnena. Den tredje är vibrationer som tillsammans med elektoporation och radiofrekvens ska trycka ner näringsämnena i huden.
”Upptäckterna kring elektroporation belönades med nobelpriset 2003 i kemi och används inom den medicinska världen eftersom man kan nå 2-4 mm ner i huden utan att använda nålar. Tidigare använde sig hudterapeuter av jontofores för att slussa ner aktiva ingredienser i huden med den här maskiner når vi 0,5 millimeter ner i huden”, förklarar Ovesen.

Förutom att plumpa huden kan man behandla pigmentfläckar och reducera fettdepåer vid käklinjen tack vare mesoduoteknologin.

Resultatet som jag tycker mig kunna se och känna efter behandlingen är en rejält återfuktad och plumpad hud. Fnaset är borta och smidigheten är tillbaka- Och framförallt har jag fått tillbaka kindknotorna. För att behålla glowet och fukten i huden rekommenderas en kur på 4-6 behandlingar hos en diplomerad hudterapeut till en kostnad från 1500 kr per gång beroende på vilket resultat man vill uppnå. Man skräddarsyr behandlingen med aktiva serum och hemmabehandlingskrämer från Cliniccare mellan gångerna.

Cliniccare var K-beautymärket som var ett av de första märkena från Sydkorea att lanseras i Sverige
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB