Startsida / Inlägg

Coperni – visade på världens första ”Drive in” catwalk

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Världens första drive in -modevisning stod Coperni för igår i Paris. Foto: Coperni

Pandemin har stukat modebranschen rejält. Men den har även satt fart på kreativiteten och innovationskraften hos flera designers. När modevisningarna uteblivit med traditionella catwalks, inför uppklädda kändisar, har flera internationella designers  presenterat sina kollektioner på ett helt nytt sätt.

Donatella Versace valde att göra en virtuell djupdykning i ett akvarium när hon visade sin senaste kollektion. Moschino använde marionettdockor både på catwalken och i publiken för att visa sin nya kollektion. Jodå Ann Wintour var på plats. Simon Porte Jacquemus visade sin vårkollektion i böljande sädesfält med enormt avstånd mellan både mannekänger och publik. Visningen var, som de alltid är, en hyllning till hans döda mor Jacquemus, som omkom i en bilolycka 42 år gammal när Simon Porte var blott 18 år gammal.

Foto: Coperni

Franska designerduon Arnaud Vaillant och Sébastien Meyer, som döpt sitt modemärke Coperni efter astronomen Copernicus, valde att göra sin höstvisning som en drive-in upplevelse i den enorma Accord-arena i Bercy, med plats för 22 000 åskådare. Nu var det ett 80-tal åskådare som fick chansen att uppleva världens första Drive-in catwalk genom att sitta i sponsorbilar. Suggestiv musik med synkroniserade strålkastare gav en ny dimension till hur man kan uppleva kläder under en modevisning.

Foto: Coperni

Arnaud Vaillant och Sébastien Meyer började sin modesejour hos Space Age modedesignern Courrèges men där blev de relativt kortvariga för att istället satsa på ett eget märke. Men influenserna från det futuristiska Courréges är tydliga. Kort korta kjolar, material och fokus på höga axlarna speglar deras fascination för unika skärningar.

”Vi försöker hitta en bra mix mellan tekno, unisex och chichet. Vi fokuserar på att det ska vara välskräddat men ändå tillgängligt prismässigt. Vi vill se våra kompisar i våra kläder”, säger duon i en intervju med Vogue.

Designerduon Arnaud Vaillant och Sébastien Meyer
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB