Startsida / Inlägg

Saltvatten och arganolja hemligheten bakom looken på Stéphane Rollands visning

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Modellernas hår på Stéphane Rolland Haute Couture Spring-Summer 2023 gjordes av Björn Axens team. (AP Photo/Michel Euler)

Under modeveckan i Paris som nyligen avslutades var Björn Axéns team involverade i flera visningar. Deras Creative Director Jack Lawrence ansvarade bland annat för håret på Stephane Rollands modeller.

Inför Stéphane Rollands visning fokuserade vi på att skapa wet look-frisyrer vilket är en av de framträdande hårtrenderna i år. En trend som jag tror kommer att vara stor under våren och sommaren 2023”, förklarar Jack Lawrence i ett pressmeddelande.

Wetlook var det som gällde på catwalken under Stéphane Rollands visning

Vilka hårstylingar gjorde ni till Stéphane Rollands visning?
Vi skapade olika looks beroende på modellens hårkvalitet, längd och kläderna som hon skulle bära på catwalken. Modellerna med längre hår fick frisyrer där håret nästan liknade ett vattenfall. Två andra stylingar som vi också gjorde var backslicks och den klassiska chinjongen. Gemensamt för alla stylingar var uttrycket av blött hår och detaljer i håren som imiterade vattnets rörelser.”

Stephane Rolland Haute Couture Spring-Summer 2023 . (AP Photo/Michel Euler)

Varför tror du att wet looken kommer att vara en av de stora trenderna?
Wet look-frisyrer förmedlar känslan som du får av att slänga bak håret när du stiger upp ur poolen eller havet. Det är en trend som passar bra in i bilden av vad många associerar med sommaren och som dessutom är väldigt vacker. Det som också är bra är att den är mångsidig look, så länge håret ser ut att vara vått kan du ha vilken frisyr som helst”.

Foto AP, samt backstage, Björn Axén.

Hur gör man den trendiga wet looken hemma?
”Det viktigaste att tänkta på är produkterna, så länge du använder rätt produkter är det väldigt enkelt. Inför visningen blandade vi Salt Water Gel och Argan Oil Smooth Cream. På så sätt fick håren den blöta finishen och blev lätta att forma utan att kännas klibbiga. Vill du göra det hemma så ska du börja med att finfördela 50/50 blandningen i fuktigt hår. Styla håret som önskat och torka sedan försiktigt. När håret väl har torkat avslutar du genom att spraya Just Right Hairspray över hela håret för att få frisyren att hålla och addera lite extra glans”.

Saltvattengel och arganolja är hemligheten bakom den intensiva wet -looken som ska hålla över hela kvällen. Och fixeras med hårsprej.
Som ett vattenfall! Bild: Björn Axén
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB