Startsida / Inlägg

Begagnad beauty blomstrar på Tradera

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
På Tradera ökade försäljningen av begagnade skönhetsprodukter med hela 32 procent under 2023 jämfört med fjolåret och omsätter nu över 40 miljoner kronor om året.

Beauty på second hand. Funkar det? Jadå! Tradera är Sveriges största marknad för second hand och företagets vision är ”att vara drivande i omställningen till en cirkulär ekonomi”. Nu skriver de i ett pressmeddelande att plattformen ökade sin försäljning av begagnade skönhetsprodukter med hela 32 procent under 2023 jämfört med fjolåret. Parfymer och skönhetsrelaterade produkter  omsätter nu över 40 miljoner kronor om året på den svenska plattformen för begagnade prylar.

Parfymer är det som flest lägger ut på secondhandmarknaden. Vem har inte stått där med en parfym som inte blev så bra som du trodde?

Det är parfymer, makeup och ansiktsvård som är de skönhetskategorier som är mest populära att köpa och sälja begagnat på Tradera.

Skönhet var en av kategorierna med högst tillväxt under hela fjolåret och vi tror att den kommer fortsätta växa starkt. Precis som med kläder och mode finns efterfrågan på lyx och designervaror, och att köpa second hand är ett enkelt sätt att hitta detta till ett bättre pris”, säger Sofia Hagelin, kommunikationschef på Tradera.

Parfymer toppar listan över vad som är mest populärt att hitta nya ägare till.

Två tredjedelar av parfymerna som säljs är damparfymer och en tredjedel herrparfymer. De mest populära märkena är Dior, Giorgio Armani och Chanel.
”Hur många gånger har man inte köpt en ny doft som man inte riktigt trivs med. Då är det väl toppen om någon annan kan få använda den istället för att den slängs”, säger Sofia Hagelin.

Inom smink är det framför allt ögonskuggor och foundations som shoppas begagnat, följt av läppstift, mascara och rouge.

Topp-5: Skönhetskategorier som är mest poppis på Tradera.

  1. Parfym
  2. Smink
  3. Ansiktsvård
  4. Hårvård
  5. Hudvård

Topp-5 Parfymmärken

  1. Dior
  2. Giorgio Armani
  3. Chanel
  4. Yves Saint Laurent
  5. Byredo
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka, Karl Sigrelius
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB