Startsida / Inlägg

Mitchell and Peach – engelsk krämlyx när den är som bäst

av Petra Weiss
fragrance

Foto: Mitchell and Peach

mitchellPå en lavendeldoftande farm långt ut på den brittiska landsbygden i Kent, ligger familjen Mitchells gård. Och där har den legat och småputtrat med sina lilaböljande fält och planteringar av jordgubbar, nötter, äpplen, blommor och humle sedan 1892.

För fem år sedan bestämde sig journalisten Jod Mitchell och hans hustru Chloé att lämna hetsen i London och flytta ut till familjefarmen för gott och tydligen fick de doftande lavendelfälten Jod Mitchell att tänka på skönhetsprodukter, för det tog inte lång tid innan han startade upp ”Mitchell and Peach”.

Tack och lov för det, säger jag som nyligen förälskat mig i de otroligt väldoftande, sköna produkterna som blandas för hand i England med ingredienser från familjens gård, inklusive mognade eteriska oljor från fälten och honung som samlats in från bikupor på gården.

mitchell2Dofterna som känns i produkterna är en mild mix av engelsk lavendel, rosor och söt viol – även det från farmen i Kent. Hela sortimentet är dessutom fritt från parabener, mineraloljor, natriumlaurylsulfat och syntetiska färg- eller doftämnen. Och fantastiskt snygga att ställa på hyllan.

Priserna är lite högre på grund av sina lyxiga ingredienser och en body lotion på 180 ml kostar 399 kronor, handkräm 60 ml för 190 kronor och badolja 100 ml 440 kronor.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Jennifer Snårbacka och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB