Startsida / Inlägg

Marin och naturlig hudvård från Algologie

av Petra Weiss

algologieAlger från Bretagne är huvudingrediensen i det franska märket Algologies produkter. Nu har det marina märket dykt upp på de svenska hyllorna med sina naturliga hudvårdsprodukter. Produkterna är en mix av avancerad forskning och naturliga marina resurser och tas fram på Laboratoire d’Amor i västra Frankrike, precis i hjärtat av naturreservatet Pen Lan.
Pen Lan har den största alg-odlingen i Europa och är dessutom UNESCO-märkt sedan 1988 och naturen är vild och intakt. Laboratoriet är eco-certifierat och man använder inga komponenter som färdats mer än 200 kilometer och produkterna innehåller enbart vegetabiliska ingredienser samtidigt som allt papper i produktionen kommer från skog som återplanteras.
Produkterna själva innehåller varken parabener, silikoner, mineraloljor eller propylen glykol. Algologie kommer säljas främst genom Life-butikerna och priserna ligger på ca 340 kronor för en fuktkräm, 190 kronor för Makeupremover och 190 kronor för en ögonkräm.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB