Startsida / Inlägg

Tibetansk faceliftmassage – lyft utan nålar

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Efter den tibetanska facemassagen blir man inlindad i handukar
Efter den tibetanska facemassagen blir man inlindad i handukar

”Stretcha, slappna av, träna”. Säger Liane när hon visar grund tekniken för den tibetanska faceliften som från början har rötter i Tibet, men som efter ett antal år har utvecklats till en djup avslappningsteknik av Liane Åsberg på Tant Raffa.. Tänk om det vore så enkelt

Den tibetanska ansiktsbehandlingen inriktar sig på spända muskler i ansikte, huvud, nacke & hals och löser de spänningar som finns i exempelvis hårbotten, i käkmuskulaturen, i pannan, runt ögon. axelpartiet och mellan skulderbladen. Hela paketet!

Det är lite av livets paradox att jag aldrig får uppleva min egen massage själv, men jag ser ju en person komma in genom dörren och en helt annan person lämna behandlingen. Framför allt märker jag hur personer med tinnitus upplever lättnad. Jag skulle vilja göra en studie i detta i framtiden. Jag har en dam vars tonfrekvens dämpats och ändrat frekvens helt upplever hon”, säger Liane.

– Det var en idrottsmassör som tipsade mig om den här apparaten och efter en behandling hos henne var jag också helt såld. Den är ett bra komplement till min egen massage. Jag känner hur jag kan gå mycket djupare med min behandling när jag har behandlat ett område med Magic Pot, förklarar Liane.

Små lätta repetativa rörelser är grunden i den tibetanska massagetekniken
Små lätta repetativa rörelser är grunden i den tibetanska massagetekniken

Testprotokoll:

Namn på behandlingen: Tibetansk Facelift

Typ av behandling? En behandlingskur om fyra gånger där behandlaren använder sig av olika massagetekniker för att stimulera kollagen

Stället jag testade på heter: Tant Raffa

Så går behandlingen till:  Första besöket består i en djupmassage av ansiktet där Liane går igenom hela ansiktets små muskler inklusive axlar och hjässa. Små lätta rörelser. Andra besöker består i en mer intensiv massage bland annat inne i munnen och runt käkpartiet.

Andra behandlingen lägger Liane på en förberedande djupmassage med en maskin som heter Magic Pot. Det är en maskin som arbetar med ljus, radiofrekvens och vacum för att uppnå en djupmassage och värma upp vävnaderna.

Magic Pot är en ansikstbehandling som har ledljus, radiofrekvens och vakum i en och samma munstycke och som ger värme djupt ner i huden
Magic Pot är en ansikstbehandling som har ledljus, radiofrekvens och vakum i en och samma munstycke och som ger värme djupt ner i huden

Tredje besöket minns jag ingenting av för jag faller i så djup  avslappning att jag inte vet var jag är. På slutet hör jag harpmusik. Oklart varifrån ljudet kommer ifrån? Från mitt undermedvetna?

Fjärde gången är en variant på alla tre behandlingarna men med koncentration på  stretching, träning och avslappning och vad kunden behöver som mest.

Alla fyra behandlingar är olika och skräddarsys men är beroende av varandra. Det ska helst gå max gå 3 veckor mellan gångerna, men man kan gå en gång i veckan om man vill).

Passar den som: har fuktfattig hud och de som har svårt att syresätta huden. De som är spända i axel- och käkpartiet och även de som har tinnitusaproblem.

Kostnad: 1300/gång (75 minuter). Med Magic Pot: 2000/gång. 4:a gånger 4300 kr.

Bedömning/resultat: Det här är en dunderkur med en helt unik massageteknik som jag aldrig stött på tidigare. Först tänker jag, ”vad kan den här lätta beröringen i min panna göra för mig”? Men efter bara några minuter faller jag ner i djup avslappning.Efteråt går man som på moln och  i flera dagar efteråt är huden bebismjuk och  återfuktar sig själv utan problem. Man ser fram emot nästa besök. Inte minst för att få uppleva Lianes magiska händer.Man hamnar i en annan dimension Oj!

Liane Åsberg håller kurser i Tibetans faceliftmassage sedan många år tillbaka
Liane Åsberg håller kurser i Tibetans faceliftmassage sedan många år tillbaka
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Alex Rodriguez, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB