Startsida / Inlägg

Shiseido tar hjälp av elitsurfare för att lansera vattenfast solskydd

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Shiseido tar hjälp av surfvärlden och två av världens bästa surfers, Lakely Peterson och Sage Erickson, för att lansera sit nya solskydd som ska vara skonsamt mot havsmiljön.

Det japanska skönhetsföretaget Shiseido lanserar ett nytt solskydd, Ultimate Sun Protector SPF 50+ och hakar på trenden om att hoppa i plurret med rätt typ av solskydd. Shiseido tar hjälp av World Surf League (WSL) och två surfare av världsklass med de svenskklingande namnen, Lakey Peterson och Sage Erickson.

Shiseidos nya solskyddsmedel bygger på en teknologi som heter HeatForce x WetForce som ska skapa ett synkroniserat skydd på huden som är extra vattenfast så att det inte släpper från huden och hamnar i vattnet.

”Som professionell surfare kan jag inte använda vilket solskyddsmedel som helst”, säger Lakely Peterson till sajten shop eat surf. ”Det måste vara ett solskydd som tål långa tider i både sol och vatten. Och jag har lärt mig att Shiseido är överlägset bäst på att åstadkomma den här kombinationen. ”

De nya formuleringen ska vara skonsam mot det marina livet och ”Hawaii-kompatibla” (Hawaii var först ut att förbjuda syntetiska solskyddsmedlet oxybenzone vilket vi skrivit om här) och fria från oxybenzone och octinoxate. Den vattenfasta formuleringen betyder också att mindre mängd av produkten tvättas från huden i kontakt med vattnet.

Bild från Shiseido

”Shiseido solskyddsmedel har varit en viktig produkt i surfmiljön sedan jag kommer ihåg,” säger Sage Erickson. ”Jag minns att jag växte upp, vi brukade springa till vår lokala japanska specialbutik varje vecka för att fylla på Shiseido solkräm innan vi åkte till stranden.

Shiseido samarbetar sedan några år tillbaka redan med WSL: s ideella initiativ, WSL PURE och surfaren Kanoa Igarashi, som är en av världens främsta professionella surfare. Shiseido har även skapat Shiseido Blue Project, som är ett initiativ där de arbetar med organisationer som rensar stränder från plast, planterar sanddyner för att skydda kustlinjer från erosion och främja kustnära miljöer.

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB