Startsida / Inlägg

Husky Mindfulness – meditation med hundar på Husky Home

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
På Husky Home utanför Kiruna har Ylva Forssen utvecklat en metod för att hundarna ska må bra. Husky Mindfullness

En av de häftigaste upplevelserna under Daisybeatykonferensen i helgen var definitivt besöket på Husky Home i Laukkuluspa, som ligger 4 mil sydväst om Kiruna. Det är en fantastisk kennel alldeles intill Kalixälven. Hundarna väntar just nu på att snön kan komma så att de kan springa ut med slädar och dra turisterna i stora åttor! Men i väntan på snön fick vi uppspelta beautynördar en lektion i mindfulness med huskys. Behöver jag berätta att detta var helt fantastiskt?

Hej där! Vad tänker du på? Foto: Agneta Elmegård

 

Vi fick en rundvandring i kenneln som har 40 hundar. Och inte ett skall eller tjut under hela vistelsen -förutom när valparna blev utsläppta (och råkade få syn på gårdskatten). Hundarna var lugna som filbunkar. Det beror på att Ylva Forssén har utvecklat en metod för hundarna där hon mediterar med dem så att de känner sig trygga och inte behöver yla och bli uppspelta. Ylva kallar det även för ordlöst ledarskap.

”Jag gick in kurs i meditation med hundar och efter det blev jag intresserad och ville utveckla konceptet eftersom jag märkte hur starkt hundarna svarade på den tysta kommunikationen”, berättar Ylva Forssén som är föreståndaren på Husky Home.

”Vi påverkar hundarna med våra känslor och hur vi mår. De är väldigt uppmärksamma och känsliga för hur vi beter oss. Är vi stressade så känner hundarna det direkt. Därför brukar jag meditera hos hundarna. Antingen med bara en hund eller med hela flocken”, berättar Ylva Forssén.

Vi får stå i en ring och gör en enkel grundläggande meditation som Ylva leder och hon uppmanar oss att känna av marken, grunda oss och befinna oss här och nu. under tiden lägger sig alla hundarna i hägnet ner. Helt otroligt. Så fina hundar och en sådan fin upplevelse! Tack så mycket Husky Home!

Ylva Forssén är ledaren i flocken på Husky Home. Om ni undrade!
Björne är alfahanen i ett av hägnen på Husky Home
Husky Home ligger precis vid randen av kalixälven och hundarna har stora ytor att springa på
Två sköna huskys som väntar på att snön ska komma så att de kan jobba lite!
Det blev mycket gos med hundarna hos Husky Home
Stor blöt nos i kameran. Inga problem just idag!

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB