Startsida / Inlägg

Små Dalarö Gård Hotell och SPA – svanenmärkt Spa mitt i naturen

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Små Dalarö hotells spaavdelning ligger fint och smälter in i naturens omgivningar. Här kan man sitta och bara njuta av lugnet.

Vi lämnar snart ett och ett havt år bakom oss i pandemiförsiktighet. Många SPA- har fått stänga ner och pausa. Men på Små Dalarö Gård Hotell & SPA har det varit helt andra tankegångar. I juli stod hotellets helt nya spaavdelning färdigt – på generösa 2000 kvadratmeter.

Ett helt nytt spa fyller upp tillbyggnaden av Små Dalarös Gård här finns även en konferensavdelning och festarrangemangsytor.

Det är lugn och skön atmosfär i spat. Det finns ett separat brasrum där man kan sitta och samtala och titta in i brasan och det finns både varm- och ångbastu intill varandra.

Spat har sju behandlingsrum inklusive Sveriges enda gruppbehandlingsrum. Spamärket man valt är signerat Kerstin Florian med bland annat deras ekologiska serie Anda och man kan boka gruppbehandlingar på spat på åtta personer samtidigt, vilket är ett helt unikt koncept, berättar spachefen Sabine Itze. Här finns även en signaturbehandling att tillgå.

Madeleine Brehmer och Caroline Cederblad som äger hotellet Små Dalarö Gård Hotell & Spa har varit mycket involverade i processen med tillbyggnaden av det nya spat som ligger precis intill gården.

Vi ville ha en tydlig skandinavisk känsla i spat och har valt nordiska material rakt igenom bland annat röd obehandlad ölandssten”, berättar Caroline Cederblad.

Stora lugna ytor och vackra nordiska inslag i interiören
Afrikanska savannen? Nej Små Dalarö Gård Hotell och Spa. Tänk er en kall vinterdag i den här tempererade utepoolen.

Tre stora tempererade pooler finns varav två ute och en yogasal med plats för 12 deltagare finns också. Känslan av att vara både ute och inne förstärks av de stora panoramafönstrena som vetter ner mot viken. Bäst gillar jag brasrummet som är behagligt tempererat och det ljusa vilrummet med en massa gröna växter och massor med inkommande ljus. Hit vill jag komma tillbaka!

Spat är en lisa för själen, här kan du fylla på med ny energi i tysta omgivningar. Knappt en timme från Stockholm tar det att ta sig hit med bil.
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB