Startsida / Inlägg

Lush ger bort badbomber den 27 april

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Britiska Lush är världens största badbombstillverkare. Nu utlyser de den nationella badbomsdagen, den 27 april med gratisbomber och workshop till sina fans.

Har du ett badkar hemma? Grattis! Då kan du se fram emot en gratis badbomb från brittiska Lush nästa vecka. Närmare bestämt den 27 april kan du hämta den i en butik nära dig, så långt lagret räcker. Anledningen att Lush skänker en badbomb just den 27 april är att de utropar den dagen till den årliga World Bath Bomb Day. Det var just det här datumet 1990 som den fräsande bikarbonatstinna bollbomben uppfanns!

Över 100,000 badbomber kommer att delas ut och inte nog med det. Utöver att ge bort badbomber kommer Lush också erbjuda kunder möjligheten att få testa på att själv tillverka badbomber! Klockan 17.00 den 27:e april kommer alla svenska Lushbutiker hålla badbombsworkshops (begränsat antal platser).

Lush i Harajuku, som jag besökte i Tokyo 2018, var den första butiken i världen att erbjuda digital scanning av förpackningsfria produkter.

Lush fick för första gången varumärkesskydd på badbomber den 27:e april 1990 efter de uppfunnits 1989 av en av Lushs medgrundare och produktutvecklare, Mo Constantine. Historien började med den enkla “Aqua Sizzler”, sedan dess har Lush utvecklat badbomben långt.

2018 introducerade Lush en helt ny teknologi i den första vattenfria butiken i Harajuku, Tokyo som möjliggjorde scanning av de förpackningsfria produkterna som ledde till digitala produktdemonstrationer.
Lush samarbetade också med filmskaparen Phoebe Arnstein för att skapa filmdokumentären “We The Bathers”, inspirerad av badhistorier runt om i världen. Här kan du läsa om Lushs unika projekt i Fukushima som jag gjorde för Aftonbladet 2018 , då jag även besökte Lushs fabrik utanför Yokohama.

Lush i Harajuku, Tokyo.

Lush badbomber är färska och handgjorda, och om du vill ha en påminnelse av hur processen går till kan du kolla på denna How It’s Made-video som visar deras globala favorit, Intergalactic.

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Fred Balke, Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB