Startsida / Inlägg

Skyddande skönhet med solsäkra Gun Ana

av Liv Lövendahl
Svenska Gun Ana stoltserar med högt solskydd, hudvårdande ingredienser och snygga förpackningar tillverkade av återvunnen plast. Foto: Liv Lövendahl.

Vännerna Sigrid Osvald och Kajsa Regnér tröttnade på storföretagens ”vårflört” med solskydd och tog själva fram året-runt-produkten de saknade – Gun Ana.

Det de ville ha var en skön produkt med fräsch doft, hudvårdande ingredienser och snygg förpackning. Och en hög solskyddsfaktor naturligtvis.

Sigrid: ”Det är viktigt att skydda sig året om. Det här med att de stora skönhetsbolagen helt plötsligt kommer på att de ska pumpa ut solskydd någon gång i maj signalerar att det bara är under sommaren huden kan ta skada av solen.”

Kajsa och Sigrid berättar att så många som 30–35% väljer bort solskydd helt, något de menar är alarmerande med tanke på att förekomsten av hudcancer ökar som en direkt följd av solskador. Samtidigt förstår de att det kan vara svårt att hitta ett solskydd som upplevs som attraktivt för konsumenten.

Kajsa: ”Vi saknade en fräsch, hudvårdande solskyddsprodukt som tilltalar både män och kvinnor. Många produkter har en stark doft, tråkig förpackning och kan upplevas uttorkande för huden. Då är det klart att man använder dem så lite som möjligt och gömmer dem längst bak i badrumsskåpet.”

Och så kom det sig att idén till Gun Ana föddes. Två år senare är den första produkten på plats – UV Body Mist, en transparent spray med lätt doft av gurka och mint. Finns med SPF 50 och SPF 30. Här ryms förutom generöst solskydd även hudvårdande oljor från exempelvis havre.

Sigrid: Vi har i största möjliga mån valt så närproducerade ingredienser som möjligt och all produktion sker i Sverige. Vi är ett medvetet bolag och vill arbeta så hållbart vi kan med alla våra produkter.”

Det låter som att ni har långsiktiga planer. Vad mer har Gun Ana i sin pipeline?

Kajsa: ”En hel del! Alla planerade produkter kan beskrivas som ”unisex protective beauty” och vårt fokus kommer alltid att vara solskydd. Vi kan redan nu avslöja att en härlig dagkräm är på gång till hösten. Innehållande solskydd naturligtvis, men också skydd mot blått ljus från skärmar. En liten ”back to work-present” från oss kan man säga. Men först är det sommar och kanske till och med lite semester!”

 

Visst är det! Och kom ihåg – alla coola kids skyddar sig i solen.

 

Gun Ana bjöd in till pressträff på Nybrokajen i Stockholm och vi var självklart på plats. Sigrid, Kajsa och Agneta på bild, Liv bakom kameran.
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB