Startsida / Inlägg

YSL presenterar unikt Rewild Our Earth – program för mångfald

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
YSL Beauty presenterar ett unikt Rewilding-projekt som ska återställa naturresurser i fyra olika länder

YSL Beauty är de senaste premiummärket i raden att presentera ett program för att återställa det som deras produktion tar, i form av biologiska värden och mångfald. I samband med klimatveckan och World Environment Day presenterade det L’Oréal-ägda skönhetsmärket att de har planer på att återskapa fyra viktiga hotspots för biologisk mångfald.
YSL kommer att arbeta tillsammans med organisationen Re:Wild för att realisera sina planer. Re:Wild är ett företag som arbetar med att återställa och skydda biologisk mångfald över hela världen.

Områdena – som är nästan tio gånger så stora som Paris – är nyckeln till varumärkets råvaruförsörjning och inkluderar regioner i Marocko, Haiti, Madagaskar och Indonesien.

Genom ”Rewild Our Earth”-programmet har YSL Beauty som mål att skydda och återställa 100 000 hektar mark som påverkats av klimatförändringarna fram till 2030. Ett av områdena ligger i Marocko. Här besöker jag YSL:s museum i Marrakech.

I Marockos Ourika Community Gardens, odlar YSL granatäpple, iris, jasmin och valnötter, och genom att återställa 1 000 hektar mark ska de förhindra effekterna av ökenspridning mot Sahara.

På Haiti, där YSL har sina vetiverodlingar, ska företaget återupprätta urskogar som avverkats.

På Madagaskar där YSL hämtar pelargoner och vanilj till sina parfymer kommer 400 000 träd att planteras.

I Indonesien lanserar YSL ett program för att skydda mer än 350 arter inom ramen för biologisk mångfald.

YSL är bara ett i raden av premiummärken som växlar upp sitt hållbarhetsarbete, Hermés och Chanel är också igång.

Genom detta långsiktiga samarbete med YSL Beauty kommer vi att hjälpas åt för att skydda och återställa jordens mest oersättliga områden. För att bekämpa klimatförändringarna behöver vi inte uppfinna planeten på nytt, vi behöver bara göra om den och skapa möjligheter för våra ekosystem att återhämta sig”, kommenterar Penny Langhammer, Executive vice president på Re:Wild för Cosmetic Business.

LOréal har tidigare aviserat att biobaserade ingredienser kommer att prioriteras framöver, liksom investeringar i återvinningsbara, uppladdningsbara material som är lättare och använder mindre plast. All jungfruplast ska dessutom fasas ut till 2030. Här har vi skrivit om LÓreals hållbarhetsplaner.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB